Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Тъчскрийн или бутонен модел: какъв телефон да изберем?

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

Още преди три или четири години, повечето от телефоните на вътрешния пазар на мобилните услуги имаха бутони, тоест бяха традиционни. Днес стилните и многофункционални мобилни устройства в три случая от общо четири са сензорни. Управлението на тези апарати става чрез използването на докосвания или натискания върху сензорния панел. На върха на популярността на тъчскрийн телефоните, според анализаторите, е компанията Apple.

Тъчскрийн или бутонен модел: какъв телефон да изберем

Предимства на сензора

Ако покопаем дълбоко в историята, то първият прототип на сензора ще открием в състезанията по „Формула 1“. Японските състезатели станаха първите, използващи електро-стъкла в колите си. Управлението на трансмисията се извършва с волана чрез бутони, но в някои случай често се случва ръчните скорости да се повредят. Днес сензорът също в много от случаите се оказва много по-удобен от бутоните.

  • Широкият екран на телефоните дава възможност удобно да четете книги, гледате филм и снимки;
  • С помощта на сензора удобното прелиствате книгата с контактите, търсите номера;
  • Пишете SMS бързо чрез куерти-клавиатурата;
  • При сензорните телефони обикновено има поддръжка на 3G-интернет връзка и Wi-Fi, а често – уеб-камера.

Плюсове на бутонните модели

  • Телефонът консумира по-малко енергия, не изисква мощна батерия;
  • С бутоните по-лесно се свиква и са по-удобни за по-възрастните хора;
  • Бутонния телефон може да се използва на улицата през зимата (сензорният екран, особено капацитивния, може да работи само чрез топло докосване);
  • Бутоните на устройството са надеждни. Ако той падне от високо, всичко може да мине без последствия. Но ремонтът на сензора в телефоните на Samsung например или друга марка със счупен дисплей ще струва доста пари.

Извод: сензорният телефон е нужен на тези, които активно използват Интернет услуги, игри и приложения. Ако просто имате нужда от надеждна телефонна връзка, качествен апарат с дълго време за автономна работа, по-добре е да изберете бутонен модел.

Наши услуги:

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906