Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Възстановяване номерата на телефонния указател от телефона, дори и ако той не се включва

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

contacts back Ако телефонът Ви е престанал да се включва, а всичката важна информация (номерата в телефонния указател, sms-съобщения, бележки) е съхранена в паметта на устройството, то съществува възможност за възстановяване на тези данни, дори и ако телефонът не се включва.

Причините за неработоспособността на мобилната джаджа могат да бъдат две: софтуерна или хардуерна повреда на устройството.

В първия случай телефонът не се включва или спонтанно се рестартира, или просто не изобразява телефонните номера в списъка с контактите. В тази ситуация вероятността за възстановяване на важната информация почти 100% е най-важното условие – в никакъв случай не флашвайте телефона и не актуализирайте софтуера, в противен случай данните ще бъдат изгубени безвъзвратно. Принципът на извличане на данните се състои в прочитането на специален файл от фърмуера на телефона и по-късното му разшифроване с помощта на специални програми.

В този момент възстановяването на телефонните номера е възможно на следните телефони:

  • Nokia – всички модели, базирани на платформата Symbian, а също така и старите модели с версиите Dct-3 и Dct-4. За това е необходимо с помощта на програматор (например UFS или JAF) да се прочете pm-файла на фърмуера;
  • Sony Ericsson – прочитане на GDFS-файла с помощта на програматора Setool или друг метод чрез USB-интерфейса;
  • Samsung – необходимо е да се прочете или фърмуера напълно, или само eeprom-частта, в зависимост от модела и начина на свързване към компютъра, като обикновено това може да стане чрез USB-кабел, но по-лесно и по-бързо е чрез програматор;
  • Motorola – чете се кодовата група CG2 от телефона с помощта на програмата FlashBackup или всеки друг;
  • LG – извлича се пълния файл от фърмуера с разширение *.bin.

След като имаме в ръцете си прочетения от телефона необходим файл, трябва да се разчете и извлече необходимата информация. Препоръчваме да използвате програмите ReadContact, ReadCV, vCardOrganizer, PMtoBook. Данните могат да се запазят в различни формати, като Excel-таблица, файл с разделители-запетаи, vCard, като всичко зависи от това как планирате да използвате извлечените данни. Да ги копирате обратно в телефона или просто да ги разпечатате.

В случай на хардуерна неизправност, вариантите за решаване на проблема са много, а резултатите зависят от причините за неработоспособността на телефона. Ако апаратът не се синхронизира с компютъра поради повреда в дисплея, неработещ сензор, повреден шлейф или конектора за синхронизацията, трябва да се извърши подмяна на тези части на телефона. Често за клиента е важна именно информацията, а не самият телефон, като в този случай може да се извърши ремонт на телефона, да се синхронизира с компютър, след което отново да се върне неработещия детайл обратно.

Ако не успявате самостоятелно да възстановите данните от телефона си, обърнете се към нашите специалисти за консултация и винаги ще се радваме да помогнем!

Наши услуги:

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906