Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Да разберем IMEI на своя телефон

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

как да изберете IMEIIMEI — това е уникалният идентификационен сериен номер на вашия мобилен телефон. Той се определя от производителя и автоматично се идентифицира от мобилния оператор, когато свържете телефона към мрежата. Може да разберете IMEI, без да пишете известната вече комбинация *#06#. Серийният номер може да се намери под батерията на етикета, както и върху кутията на телефона. Проверете всичко трябва да съвпада.

IMEI на мобилния телефон се състои от петнадесет цифри. Тези цифри не са случайни, както и баркода на стоката. Нека ги разшифроваме.

Допускаме серийния номер 353180-00-768798-4

Първите шест цифри 353180 — ТАС (Type Approval Code) – код на модела на телефона, от които първите две цифри практически за всички ще бъдат 35.

Следващите две цифри 00 — това е FAC (Final Assembly Code) – код на страната на финалния монтаж. Повече определения за страната-производител на телефона ще бъдат разгледани по-долу в статията.

Следващите 6 цифри 768798 – SP (Spare) – контролни.

Да определим страната-производител на своя мрежов телефон.

  1. Набираме *#06#.
  2. Изписва ни се 15-цифрения IMEI на телефона във вид на ХХХХХХ-ХХ-ХХХХХХ-Х
  3. По тези две цифри ще определите страната на производителя.

Веднага искаме да кажем, че производителите на мобилни телефони се опитват да не разкриват кодовете на страната на производство, така че информацията за тях е доста противоречива. Всичко, което успяхме да намерим е изброено тук:

01 или 10 или 70 – Финландия (добро качество)

02 или 20 — Обединените Арабски Емирства (лошо качество)

07 или 08 или 78 — Германия (добро качество)

13 — Азербайджан (лошо качество)

03 или 80 — Китай

30 — Корея

67 — САЩ

19 или 40 — Великобритания

60 — Сингапур

04 — Унгария

00 — особена ситуация — означава, че Вашият телефон е бил произведен в периода 2003-2004 г., когато FAC е бил премахнат.

По-долу ще ви дадем линкове към сайтове, където можете да получите разнообразна информация. Просто въведете вашия IMEI и….. По-нататък всичко сами ще видите.

http://www.numberingplans.com/?page=analysis&sub=imeinrтук ще намерите информация за модела на телефона ви и производителя. Ако данните са точно по вашия модел, то телефонът е истински.

http://www.nokia.ru/support/repair/warranty-verificationтук ще научите изтекъл ли е срокът на гаранцията на телефона (само за Nokia).

http://imeis.ruтук можете да проверите, краден ли е телефонът ви или не, както и да добавите IMEI номера, ако Ви го откраднат.

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906