Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Да свържем USB-флашка към телефона

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

как да свържем USB флашка към телефонаСмартфоните изпълняват функция на мобилен компютър, а това означава, че колкото и производителите да не увеличават паметта в тях, собствениците се стремят да разширят възможностите на своите апарати с помощта на свързване на USB-памети.

Безопасно ли е за смартфона такова използване? Не трябва ли телефона да се ремонтира или да се сменя батерията, изчерпващ ресурс ли е?

Захранването на флаш-устройство от смартфона наистина силно разрежда батерията, но не до такава степен, че да я изведе от строя. Вътрешното устройство на смартфона няма да се повреди от такава връзка, ако се изпълнява правилно разбира се.

Какво е необходимо за такова свързване?

Телефонът може да бъде оборудван с микро USB-конектор или да няма такъв. Някои модели ще  разпознаят флашката без root-права. Ако смартфонът поддържа OTG функцията, USB-устройството ще се разпознае автоматично от апарата.

За включването на USB устройството към смартфона е необходимо:

  • специален кабел или преходник тип USB OTG. От едната страна на кабела се намира microUSB конектора, а от друга – обикновен USB вход;
  • откриване на root-правата от смартфона;
  • изтегляне на приложение.

Root-правата – чрез тях собственикът получава пълен достъп до управлението на вашия смартфон. Компаниите-производители затварят някои файлове с цел предпазване от увреждането им или тяхното унищожаване. Ако Root-правата се използват неправилно, дори и ремонта на телефона не винаги ще оправи нарушенията.

От къде се получават ROOT-правата

Пълният достъп до системните файлове се открива в телефоните по различен начин, в зависимост от марката и модела. Трябва да погледнете инструкциите към телефона, а след това да намерите в Интернет препоръки за получаване на root-достъп. Има универсални програми за това, например – Kingo Root. За някои модели пълният достъп означава префлаш, т.е., след ремонта на телефона,  гаранционният период вече няма да работи.

За преглед на файлове от флашката е необходим файлов мениджър. Той може да бъде инсталиран в смартфона или трябва да се изтегли. За устройствата, базирани на Android, можете да изберете подходящи, въз основа на лични предпочитания, тъй като принципите им на работа са подобни:

  • ES File Explorer (ES Проводник);
  • Total Commander;
  • Solid Explorer;
  • File Manager от Rhythm Software;
  • ASTRO File Manager;
  • OI File Manager.

Препоръки

Някои модели смартфони не виждат флаш устройството при инсталирането на безплатни мениджъри, и се налага употребата на платената програма Nexus Media Importer.

Преди да свържете USB флаш-паметта към смартфона, особено при използване на достъп до системните файлове, преценете до колко ще Ви е нужна тази функция. Още повече, че видео с висока резолюция с такъв носител далеч не винаги се синхронизира.

Целесъобразно е да се обърнете за консултация по свързването на USB-стика в сервизния ни център докато е валидна гаранцията на устройството, а не след това.

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906