Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Грешки в iPhone и как да се борим с тях?

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

Тези номерирани грешки, които дори не предупреждават собственика за нещо, понякога са плашещи. Особено когато едва наскоро сте хванали устройството в ръце, а опитът Ви за работа с подобни джаджи не е голям. Подсъзнателно ние разбираме, че тази грешка е присвоен номер, което означава, че всичко е нормално. Но страхът и безпокойството все още не ни напускат. Опасни са например грешки, като 4005, 4013 и 4014. Но как да ги накараме да изчезнат; за всичко това ще стане дума малко по-долу.

грешка айфон

Кога излиза грешка?

Най-често (почти винаги) при работата ни с iРhone ни безпокоят грешките 4005, 4013 и 4014, например при синхронизирането с компютър или iTunes. Първото, с което трябва да започнете, е да се успокоите. И iРhone, и iTunes са разработени от една компания и едни хора, което означава, че става дума за незначителни нарушения в работата на Вашия смартфон, компютър или и двете устройства. В Apple работят умни хора и трябва да сте сигурни – те си знаят работата. Въпреки това, не е възможно да Ви застраховат от подобен род грешки: става дума не за примитивен механизъм, а за ИТ-технологии. Информационните технологии представляват набор от знания, въплътени в едно устройство и е трудно да се постигне напълно безаварийна работа. Грешките – 4005, 4013, 4014 – се появяват в резултат на конфликт между Вашия компютър и iPhone. С други думи, появата на конфликт едва ли не е закономерност при намирането на iPhone и извеждането на грешките е практически неизбежно, дори и двете устройства да са работили в продължение на години.

errors iphone

Как се решават проблемите?

Службата по поддръжка на Apple води ясен алгоритъм на действие, ако плашещ малък прозорец с немалко страшни цифри внезапно се появява на екрана.

  1. За начало трябва да се уверите, че iTunes е с най-новата си версия. Това е просто: всеки следващ ъпдейт носи нещо ново и невинаги правилно работи на по-старата версия. Един прост пример: ел. инсталацията в една съвременна къща и сталинската епоха – това са две различни неща. Въпреки че и тогава, и сега се използва мед или алуминий в проводниците. Но тогава не е имало такова изобилие от електроуреди.
  1. Ако сте инсталирали последната версия на iTunes, се изисква рестартиране. В процес на рестартиране, оперативната памет се възстановява или напълно се изчиства. Отново пример: събуждайки се на сутринта, ние се чувстваме много по-ободрени, отколкото вчера по обяд или вечерта – нашият сън е „рестарта“.
  1. След това трябва да се уверите, че на компютъра е достъпна най-новата актуализация. И най-важното, актуализацията трябва да се изтегли от официалния дистрибутор. Искате пример от живота? Спомнете си колко години сте ползвали дистанционно управление за всякакъв вид техника и колко дни сте се радвали на току-що закупеното от пазара или магазина устройство.
  1. Опитайте да смените USB кабела. Грешките при актуализиране или възстановяване често са причинени от пропускателната способност на USB кабела. Дори и такова просто устройство като USB кабела за iРhone може да се меша в работата. Разбира се, по-добре е да опитате с друг кабел.
  1. Ако грешките продължават да се появяват, опитайте същите действия, но на друг компютър. И не се изненадвайте от нищо – IT технологиите не се поддават на разбиране от обикновените хора. Просто потърсете втори компютър или се обърнете към съседа.
  1. Опитайте да подмените батерията. Колкото и странно да звучи, не успяхме да открием смисъл в това действие – и тези съвети често се срещат в мрежата. И най-интересното е, че (според специализираните форуми), подмяната на батерията е помагало на много хора. Дори и един пример не можем да приведем – само по-висша сила се намесва в този случай.
  1. Накрая и това определено трябва да помогне: опитайте се да възстановите Вашето устройство с така наречения DFU режим. За да направите това, натиснете бутоните Home и  Power за около 10 секунди и само Home също за около 10 секунди. Абревиатурата DFU означава следното: D – device (устройство), F – firmware (фърмуер), U – update (актуализация). Оказва се, че по този прост начин можете да обновите фърмуера на iРhone.

Уважаеми собственици на iPhone, ако не успеете самостоятелно да решите проблема, който притеснява Вашия iPhone, най-добре е да се обърнете към нашите експерти и устройството ще Ви изненада с отличната си работа.

Наши услуги:

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906