Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

iPhone не намира Wi-Fi мрежата

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

Безжичният интернет позволява практически неограничени възможности за достъп до глобалната общност. По всяко време дава възможност за получаването на информация, проверка на електронна поща и чат с приятели. Ето защо, когато iPhone не намира Wi-Fi мрежата неговия собственик става потребител на обичаен телефон за звънене, въпреки, че е създаден от самия Стив Джобс.

iphone не лови WiFi

В какво се изразява проблема?

  • На екрана на айфон вместо иконата уай-фай стои EDGE;
  • В меню настройки, Wi-Fi превключвателя престава да реагира на докосванията и става сив;
  • Уай-фай се намира постоянно в режим на търсене на мрежата;
  • Wi-Fi вижда всички мрежи, но към никоя от тях не може да се свърже.

Причини за повредата

Всъщност причините за това поведение на Wi-Fi модула могат да бъдат предостатъчно. Повечето от тях са свързани с необходимостта от поправка на хардуерния Wi-Fi модул, който може да се е повредил в резултат на падане или удар. Възможни са също и проблеми с операционната система, тъй като често мрежата изчезва след обновяване на софтуерната платформа. Друга причина може да бъде нарушение в целостта на СИМ-картата (в айфон се използва стандартът мини, при който често обичайните сим-карти се изрязват, но понякога безуспешно). Честите случаи на изчезване на Wi-Fi мрежата може да се дължат и в резултат на Jailbreak. Също така, Wi Fi модулът, както и всички други компоненти на iPhone страдат, когато бъдат намокрени.

Какво бихте ме посъветвали?

Народните умове предлагат широк спектър от начини по реанимацията на нарушената връзка.

Някои съветват да поставите iPhone във фризера, други да го затоплите със сешоара. Специално в тези случаи се препоръчва премахването на екрана, батерията, изключване на дисплейния шлейф и внимателното натискане на модула след нагряването. Други казват, че всичко това е пълна глупост и е възможно да се нагрява без апарата да се разглобява.

Всъщност, в нагряването има и доза истина. Често, Wi-Fi антената се отпоява от платката, а тъй като всички детайли в корпуса на айфон са събрани много плътно, при нагряването се създава нужната температура и налягане, така че антената може да се закрепи по-надеждно и по този начин да се върне работоспособността на модула.

Въпреки това обаче, в този метод има подводни камъни. По-специално, това може да навреди на айфона още на етап разглобяване. В допълнение, важна е и правилната температура при нагряване – не до горещо – при прегряване ситуацията ще се влоши. Ако прекалите, мрежата в iPhone може отново да изчезне няколко дни след възстановяването. Но при ремонта на Wi-Fi в сервизния център може да се окаже, че ще ви излезе и много по-скъпо, тъй като важни елементи на модула са повредени и трябва всичко да се подмени. Впрочем всичко ще изглежда добре ако само елементите на Wi-Fi модула са повредени, а системната платка е непокътната.

Ето защо, ако нито един от лесните начини не помогне и вашият iPhone все още не хваща мрежата, е по-добре да го донесете на нашите специалисти в сервизния център GSMservice24.com. Възможно е да се наложи и по-сложен хардуерен ремонт на уай-фай или просто наш експерт да възстанови Wi-Fi връзката директно пред вас, възстановявайки данните с предварително резервно копие. В случаите, когато е имало Jailbreak или отключване, ще е необходимо пълно префлашване на айфона.

Наши услуги:

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906