Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Jailbreak за IOS, нужен ли е?

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

Ако сте недоволни от възможностите на вашето iOS устройство и искате то да има повече начини за настройка и използване на приложенията, то за това има решение!

jailbreak на iphone

Що за звяр?

Сред собствениците на Apple устройствата, Jailbreak – това е хакване на съществуващата операционна система, позволяваща да инсталирате пиратски софтуер. Въпреки това основната цел на тази операция е получаването на достъп до съществуващите на Вашето устройство, но скрити от потребителя, възможности за преобразуване на външния вид и функционалност на устройството. Техниката на Apple е най-безопасната в света точно поради ограниченото използване на източници на програмни файлове. Всички приложения могат да бъдат инсталирани само чрез AppStore, което прави невъзможна появата на злонамерен софтуер. По-голямата част от софтуера е безплатен, а цената на останалите е съвсем достъпна, но уви предоставените възможности не винаги отговарят на нуждите на потребителите. Например, дори и за такива дреболии като премахване на иконка от екрана или дори смяната на оформлението на работния плот не са позволени от разработчиците. Да не говорим за по-дълбоки системни настройки според нуждите Ви. По принцип подобни ограничения за вмешателство могат да бъдат оправдани в случаи при използване на устройствата от деца или потребители, за които цялото общуване с техниката се свежда до съвсем незадълбочено използване на джаджите. Но за останалите е създаден Jailbreak, което буквално означава: бягство от затвора.

Какво прави Jailbreak?

Както казахме, това значително разширява функционалността на iOS и ви позволява да настройвате системата според нуждите ви. Имате възможност да сваляте игри и приложения безплатно. Въпреки че този факт е неприятен за разработчиците, но като се има предвид голямата част от бъговете, недостатъците и изхвърления в магазина софтуер, прахосването на пари на сляпо не е особено приятно. Ънлока също така дава възможност на телефона да работи с всеки мобилен оператор, а не само с тези, с които Apple има споразумение. Между другото, до неотдавна всички устройства на Apple, внесени от чужбина, бяха джейлбрейкнати и отключени, тъй като те просто не можеха да се използват като легални доставени ябълкови джаджи на територията на страната. Сега обаче, ънлока престана да бъде толкова строго необходим.

Каква е опасността?

Първата причина, поради която не трябва да правите Jailbreak – това е загубата на безопастността на информацията. Тоест, ако до този момент всичко, което е било на вашето устройство е напълно достъпно само за Apple, то с премахването на защитата хоризонтите за достъп значително се разширяват. Освен това, когато инсталирате друг нелицензиран софтуер е възможно да загубите работоспособността на устройството, но за щастие тези проблеми могат да бъдат решени, свързвайки се със сервизния ни център. Несигурността на Jailbreak. Всички настройки отлитат при пускането на нова версия на iOS и след това трябва да изчаквате до новия вариант за бягство. Но можете просто да обновите системата чрез iTunes.

Легално ли е?

Дебатът по повод законосъобразността на джейлбрейка не затихва и до днес. Въпреки че за САЩ вече беше решено, че потребителите могат да правят със своите Apple-джаджи всичко каквото поискат. Разработчиците на Apple от своя страна пък се опитват да елиминират слабите места в защитата на iOS. Разбира се, не бива да се изключва и възможността, че някои от вратичките в сигурността на платформата се оставят нарочно именно с цел възможности за проникване. Именно поради пълното покритие на целевите потребители, както и създаването на една абсолютно непревземаема система, чийто контакт с нея е само на ниво потребители автоматично я прави безинтересна за креативните хора и тези, стремящи се да се измъкнат от системните догми на ограниченията. Всъщност, едновременно с появата на отказа за ремонти на джейлбрейкнати устройства беше създадена възможността за префлаш, с помощта на който всички следи от Jailbreak-а се елиминират.

Сега вече след като знаете основните предимства, недостатъците и правните отговорности на джейлбрейка, можете сами да направите изводите си за целесъобразността за получаване на достъп до файловете на вашето устройство на ниво администратор, а не на обикновен потребител. И ако решението е взето в полза на Jailbreak-а, в някоя от следващите ни статии ще ви покажем как да го направите правилно и безопасно.

Наши услуги:

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906