Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Как да деинсталирате програма от Андроид?

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

Операционната система Android е на пазара вече повече от 6 години.

uninstall aps През това време излязоха много подобрения, но устройството на системата не се е променяло. Привидно повечето от въпросите трябва да отпаднат, но при потребителите те се появяват отново и отново. Един от най-популярните въпроси: как да деинсталираме приложения? По принцип в това няма нищо трудно, но може да се наложи използването на специални програми.

Android приложенията са разделени на два вида: системни и такива на трети страни.

Системните обикновено са необходими за функционирането на операционната система. Въпреки това, производителите нямат нищо против да се добавят във фърмуера на техните устройства и приложения с не полезни функции. Те просто заемат памет без да правят нищо, от което бързодействието на устройството да намалява. Премахването им обаче по обичайния за Android начин няма да се получи. Съществуват и странични приложения, които могат да бъдат инсталирани от потребителя или производителя (но те не са системни).

И така, за премахването на странични приложения е необходимо да отидете в настройки и да изберете „Всички приложения“.

Там ще откриете няколко раздела, като на нас ни трябва разделът „Странични“. Влизайки в него, можете да видите всички инсталирани на устройството странични приложения. За отстраняването им е необходимо да щракнете върху конкретно приложение. След това на екрана ще се появи уведомление, на което се вижда подробна информация и размера на апликацията. За премахването му първо е необходимо да кликнете върху бутона „премахване на данните“, което гарантира, че след отстраняване на приложението няма да останат никакви файлове, които да забавят системата. След това трябва да се натисне бутонът „Изтрий“ и да се потвърди изтриването.

Също така съществува и втори начин за премахване — с помощта на приложението Play Маркет.

За целта е необходимо да отворите приложението на маркета и да влезете в раздела „Моите приложения“, което се намира в страничното меню. От там ще се отвори списъкът с инсталираните от вас програми. Изберете желаното приложение и кликнете върху него за да преминете към страницата му в Play Маркет. На нея вече можете да премахнете и отворите/актуализирате приложението. Въпреки това, този метод е подходящ само за игри и други програми, инсталирани от Play Маркет.

За премахването на системни приложения обаче тези методи не работят, така че трябва да използвате страничен софтуер. За изпълнението на тази задача, можете да използвате странични програми, даващи достъп до папката /system/app, като Root Explorer например. Всъщност има и по-удобни програми за премахване на програми, като Root App Delete, например.

Наши услуги:

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906