Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Как да освободим място в паметта на Android устройството

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

освобождаване на памет androidВсички потребители на Android-устройства рано или късно се сблъскват с проблема препълнена вътрешна памет. Обикновено, ако във вътрешната памет има свободни по-малко от 50 MВ, то на екрана се показва съответното предупреждение, и вградените приложения на Google спират да се синхронизират. Това е особено дразнещо, когато чакате важно писмо или SMS, но не можете да го получите, защото в апарата изведнъж се оказва, че няма свободно място.

Паметта на устройството трябва редовно да се почиства от временните файлове

Както виждаме, за стабилната работа на смартфона или таблета, много важно е да се следи вътрешната памет и редовно да се почиства от натрупалите се временни файлове. Операционната система и другите инсталирани програми в процеса на своята работа създават много допълнителни файлове, които постепенно се натрупват и запълват скъпоценните ни мегабайти. Значително място заемат и лог-файловете за грешки. Целият този боклук трябва от време на време да се изтрива, в противен случай устройството ще започне да се тормози, и у вас ще възникне чувството за необходимост от ремонт на вашия телефон.

За целта трябва да отидете в меню „Настройки“, а след това – в раздел „Приложения“. После отваряте менюто с всички инсталирани приложения и там търсите раздел „Кеш“ и изтриване на съдържанието му. Но това не е много удобно защото отнема много време. За това се препоръчва инсталирането на странично приложение, което цялата тази работа ще я свърши само. В Google Play има доста подобен софтуер, а най-популярните – Master Clean и СCleaner.

Преместване на приложенията върху картата памет

Спестяването на място става и чрез инсталирането на приложения върху картата памет. Но не всички приложения ни позволяват да го правим. Понякога разработчиците умишлено не позволяват инсталиране в картата с памет, тъй като това е по-малко надеждното място за съхранение от вътрешната памет. Ако преместването е позволено, то разделът „Преместване в SD картата“ в менюто на приложението ще бъде активен. Вградените приложения на Google няма да успеете по този начин да ги преместите, но въпреки това има специален софтуер, който може да помогне. Но тук се изискват Root-права. Ако знаете, как да ги получите, и не се страхувате от подобни експерименти, можете да се възползвате от приложението Link2SD. Въпреки това, в случай на провал, най-вероятно ще трябва да се обадите в сервиза за поправка на телефона. Имайте предвид, че с Root-права можете да изтриете вградените приложения, които не използвате и считате за ненужни. Така ще се освободи още малко място. За целта се обърнете към Root App Delete.

За икономия на памет се препоръчва забраната на автоматичното актуализиране на приложенията от Google Play, данни на Google Карти и други програми. По-добре е този процес да бъде под ваш контрол. Но така или иначе, ако сами не можете да разберете къде се губи вътрешната памет на любимото ви устройство, ние ви препоръчваме да се възползвате от помощта на специалистите.

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906