Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Как да не изгубим информацията, съхранена в телефона

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

как да не изгубим информация в телефонаПритежанието на мобилен телефон отдавна се превърна в норма на живот, а заедно с него и промените в навиците ни. По-рано помнехме наизуст телефонните номера на родителите, приятелите, близките и познатите, а останалите внимателно записвахме в хартиения си бележник или дневник. Сега пък не знаем номерата на приятелите или роднините си и често дори не помним и собствения си номер и всичко това е защото няма особена нужда, тъй като за целта вече има съвременни и удобни начини във вид на телефонна книга, в самия мобилен телефон. Там по удобен начин се съхранява цялата необходима и пълна информация за хората, с които контактуваме.

За съжаление обаче, рано или късно на практика всичко може да се случи с всеки телефон: да се счупи, да го изгубим, случайно да изтрием данните от него или просто сме решили да си купим нов телефон. И ако не се погрижим за данните, съхранявани в него, може завинаги да ги загубим, въпреки че сме ги събирали през годините! Така, че за да не се окажете в подобна ситуация, трябва да внимавате за запазването на резервни копия на вашите контакти, така че във всеки момент те да могат да се възстановят.

Съществуват три способа да направите това:

  • Да съхраните всички необходими данни на отделен носител (Sim карта, Карта памет) с помощта на функциите на менюто в самия телефон.
  • Да изтеглите и инсталирате специални програми, драйвери, приложения, които ви позволяват да синхронизирате вашите данни, съхранени на телефона с компютър или облак услуга (Google, dropbox и други подобни)
  • Да се обърнете за помощ към професионалисти и да се възползвате от услугите за съхранение или пренос на данните.

Първият начин има няколко ограничения. Първо, далеч не всички устройства имат карта памет или функция за прехвърляне на данните. На второ място, ако сте решили да ги запишете на SIM картата, то трябва да имате в предвид, че съществува ограничение на съхраняваните в нея данни, като в съвременната СИМ карта не могат да се запазят над 260 контакта, а от друга страна, тя запазва само основна информация за контактите, без допълнителни полета. Освен това трябва да се знае, че ако изведнъж телефонът бъде загубен, то с него ще бъдат изгубени и всички контакти, така че този метод е добър само временно и ако е спешно (например, при оставяне за ремонт и ако не разполагате с много важни контакти).

При втория метод всичко е наред, ако просто обичате всичко да си правите сами и да разполагате с достатъчно време и знания за това. Ако е така, то тогава препоръчваме да се възползвате от програмите, които се предлагат от производителите на мобилни телефони за синхронизиране на телефона с компютъра. Обикновено за това трябва да инсталирате програмата и се изисква драйвер на компютъра Ви, свързване на телефона чрез специален кабел с порт за пренос на данните и стартирането на програмата, посочвайки й кои данни искате да синхронизирате.

Третият начин е за тези, които не искат да прекарват времето си в изучаване на тънкостите и характеристиките на настройките на подобни програми, а искат да поверят този въпрос на професионалистите и при това искат да получат гаранция, че техните контакти ще бъдат запазени и възстановени с точност и гаранция.

Услугата е подходяща за тези, които искат:

  • Да не изгубят данните си при ремонта или префлаш на телефона
  • Да прехвърлят данните от един телефон на друг (например, при закупуване на нов)
  • Защитят себе си и да запазят резервно копие на данните, така че във всеки един момент да имат възможност да го възстановят на всяко устройство
  • Да възстановят информацията на нов (или ремонтиран) телефон от по-рано записани копия
  • Разпечатване на всички контакти, за да имат хартиено копие на своята телефонна книга
  • Съхранение, пренос, възстановяване не само на контактните данни, но и на всяка друга информация (снимки, видео и звукозаписи)

Казват, че „Който владее информацията, той владее света“, така че не губете вашата информация, пазете я и ние ще Ви помогнем в това!

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906