Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Как да удължим живота на батерията на айфон?

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

С течение на времето батерията на всяко устройство изчерпва своя ресурс за работа. И това се отнася с пълна сила дори и за трайните технологии, каквито са джаджите на Apple. Ето защо подмяната на батерията на айфона е въпрос на време. И все пак, има няколко прости начина, които ще Ви позволят да удължите живота на батерията на Вашия Iphone.

Как да запазим батерията на телефона си

5 съвета за намаляване на енергопотреблението

  1. Изключете всичко ненужно

Отидете в настройки на Iphone (Settings) и можете да видите множеството включени функции и приложения, повечето от които имат само една цел ⎯ поглъщане ресурса на батерията. Например, една анимация може да Ви радва няколко дни, след което тя обикновено става скучна, но когато е в активно състояние консумацията от батерията е повишена! По същия начин се случва и с гласовите приведствия при стартиране. Ако не използвате Bluetooth функцията, то най-добре е да я изключите, като същото можете да направите и с Wi-Fi. При пътувания в райони, където безжичния интернет все още е призрачна мечта за жителите му, просто поставете Wi-Fi в състояние Off, отколкото да гледате как Iphone прави отчаяни опити да намери мрежа, което пък от своя страна бързо разрежда батерията.

  1. Функцията Airplane mode

Тя е полезна не само при авио-полетите, но ще помогне и при пестенето на заряда и намаляването на интензивността на излъчванията. Статусът Ви позволява пълноценно да работите с всички вградени в Iphone функции в офлайн режим. Това означава, че Вие няма да можете да се обаждате и да отговаряте на повиквания, както и да сърфирате в интернет. Разбира се, ще можете да гледате свалените предварително върху локалата памет клипове, да слушате музика или играете игри, без риск, че неочаквано обаждане ще Ви отвлече вниманието.

  1. Намалете яркостта на екрана

Ако не планирате да използвате Iphone като фенерче е по-добре да включите функцията за автоматично затихване, което става като отидете в Настройки и изберете пункта Brightness и преместите плъзгача на Auto-Brightness във включено положение. Сега при попадане в условия на слаба светлина, екранът на айфона ще се затъмнява автоматично.

  1. Време

Добре е също да изключите автоматичния режим за проверка на имейл съобщенията. Освен това, спестяването на батерията на iPhone ще подобри живота Ви. По-добре е да проверявате пощата си и да отговаряте на запитванията, когато Ви е удобно, а не набързо да прегледате съобщението и да го забравите. Това е особено вярно за всевъзможните нотификации свързани с електронната поща и социалните мрежи. Ако обаче очаквате спешно съобщение, винаги можете да активирате автоматичната проверка от Settings -> Mail и изберете Manual. За да не издава Iphone сигнал при появата на ново съобщение е достатъчно да изключите опцията New Mail от раздела Sounds, което от своя страна също ще спести до голяма степен батерията и ще ви избави от преждевременна подмяна на батерията на айфон.

  1. Опцията Auto-Lock

Тази опция отговаря за изключването на екрана при отсъствие на намеса от страна на потребителя. Тази опция се намира в Settings, раздел General, където трябва да поставите минимално удобния за вас интервал.

Как да дочакаме зареждането на батерията?

Има моменти, когато зарядът на батерията остава много малко и скоро няма да е възможно зареждането на iPhone, а трябва да се направят няколко важни обаждания.

В този случай е необходимо да:

  • изключите всичко, което в момента не се използва;
  • премахнете скрийнсейвъра и всички гласови сигнали;
  • намалите силата на звука до минимум;
  • изключите Wi-Fi, Bluetooth и ай-месидж;
  • поставите минимално време за Auto-Lock.

Ако пътувате в метро, влак или сте в подлеза или други ситуации, свързани с нестабилната мобилна комуникация или временна загуба на сигнала от мобилния оператор. До стабилизиране на сигнала е препоръчително да изключите айфон или да го поставите в Airplane mode режим. Търсенето на мрежата моментално разрежда батерията.

Ако iPhone се е изключил и няма признаци на живот е необходимо да намерите най-близкия сервизен център или павилион за ремонт на мобилни телефони и те със сигурност ще имат зарядно устройство, което за около 10 минути зареждане ще позволи работа на устройството поне още няколко часа в облекчен режим.

От какво е необходимо да се въздържаме?

Като дестилация на батериите за телефоните и ноутбуците от старо поколение, често се използва принципът на пълното зареждане и разреждане. Това е напълно оправдано в случаите при никел-метал-хибридните захранващи блокове (Ni-MH). Но в случая при ябълковите джаджи, такава схема само по-бързо ще Ви доведе до момента, в който ще трябва да потърсите услуга по замяна на батерията на iPhone. Това се дължи на факта, че Apple използва модерни литиево-йонни батерии (Li-Ion), за които работата на предела води до преждевременно износване. И оптималния режим за тях е периодичното зареждане. Ето защо, за да удължите живота на батерията на вашия iPhone е по-добре да го зареждате преждевременно без да чакате устройството само да се изключи.

Наши услуги:

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906