Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Как правилно да зареждаме телефона?

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

правилно зареждане на телефонаКупили сте си нов мобилен телефон? Отлично! Продавачът навярно ви е разяснил за това, как да заредите първия път телефона си, за да работи батерията по-дълго. Тези съвети не се отличават с разнообразие. Казват Ви, че трябва 3 пъти напълно да разредите и заредите батерията. И тогава батерията ще получи желаното „напомпване“.

Но далиие по този въпрос.

Някои „съветници“ препоръчват веднага след закупуване на мобилния телефон да го разредите до края, а след това да го зареждате в продължение на 12 часа. И без значение, че индикаторът на батерията ще бъде пълен. Тази процедура трябва да се извърши веднъж, а след това телефона може да се зарежда в нормален режим.

Други „специалисти“ твърдят, че първото зареждане на изключения телефон трябва да продължи цели 24 часа! Питаме, не е ли малко много?

Други пък пишат, че изключването на мобилния телефон при първото зареждане не е необходимо. И дългото държане на зарядното за първи път също не си струва. Най — важното – да се направят 3 пълни зарядно-разрядни цикъла.

Четвърти пък съветват да направите само един цикъл, твърдейки, че съвременните батерии не се нуждаят от „помпане“.

На кого трябва да вярваме? Как да зареждаме телефона???

Трябва да знаете, че в мобилните устройства се използват главно следните видове акумулаторни батерии: Ni-MH (никел-метал-хидридни батерии) и Li-ion (литиево-йонни). Последните са по-съвременни, така, че в днешно време мобилните телефони са снабдени именно с литиево-йонни акумулаторни батерии. Но дори и устройството ви да е с никел-метал-хидридна батерия, основните принципи на правилното зареждане, които ще опишем по-долу, ще бъдат полезни и на вас.

Правило №1: „помпането“ на батерията — това е добре. За Ni-MH батерии е полезно да се правят не повече от 5 пълни цикъла, а за Li-ion — не повече от 2-3 цикъла.

Правило №2: за всякакъв тип батерии, презареждането е вредно. Така, че след като вашия мобилен приятел се е изключил, не трябва да използвате специални устройства за пълното разреждане на батерията. След приключване на цикъла „напомпване“ изобщо не си струва да чакате телефона да се изключи. Започнете да зареждате батерията, когато останат 5-10% от заряда.

Правило №3: презареждането ще убие вашата батерия, както и преразряда. Ако използвате зарядното устройство, предоставено в комплект с телефона, то презареждането може да не се случи. Телефонът — това е умно устройство, което контролира процеса на зареждане. Но ако използвате от евтините китайски зарядни, то тогава бъдете внимателни — не допускайте презареждане в никакъв случай!

Правило №4: в процеса на експлоатация на мобилния телефон е по-добре да се редуват пълния цикъл на зареждане с непълните. Не се стремете постоянно да зареждате батерията до 100%. Периодично спрете процеса на 80-90%. Също така, пълното изтощаване на батерията като цяло не се препоръчва, както вече споменахме.

Правило №5: ако дълго време не използвате телефона си, е по-добре да извадите от него батерията. Оптимално я съхранявайте само на хладно място с 40-процентов заряд в нея.

За съжаление, много потребители на мобилни устройства нямат представа за това, как да зареждат телефона си. Това води до факта, че след няколко месеца батерията се поврежда и нейното зареждане започва всеки ден, а понякога и по-повече пъти.

Съвременните Android смартфони така или иначе нямат твърде много време за автономна работа. А ако „загубите“ батерията, то ще изчезне цялото удоволствие от ползването на мобилния телефон. Ще Ви бъде ли интересно да носите със себе си зарядното устройство? Мисля, че няма…

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906