Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Какви биват батериите на мобилните телефони?

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

Батерията в мобилния телефон – един от най-важните елементи в апарата. Ако работата на батерията е нестабилна, то тогава всичко друго от гледна точка на технически възможности на устройството губи смисъл. За да изберете правилната батерия, трябва да знаете техните видове и принципи на работа.

Какви биват батериите на мобилните телефони

Батерията на мобилния телефон работи по такъв начин, че получава електрически ток чрез химични реакции. Днес можете да си купите телефон с такива видове източници на захранване, като:

  • Никел-кадмиеви;
  • Никел-металхидридни;
  • Литиево-йонни;
  • Литиево-полимерни.

Изработените на базата на никел акумулаторни батерии в наши дни вече са рядкост. Специалистите почти не се сблъскват с подобен тип батерии, освен ако не е необходимо да се направи ремонт на по-възрастни телефони от Samsung или Nokia, например. Никел-кадмиевите батерии е необходимо поне веднъж в месеца да се разредят напълно, в противен случай сработва „ефекта на паметта“ (телефонът следващия път няма да се зареди напълно). И двата вида никелови акумулатори е полезно да се съхраняват в хладилника (не в хладилната камера!). Въпреки това обаче те трябва да се презареждат само след като се затоплят до стайна температура.

Литиевите батерии

Литиево-йонните източници на енергия днес се използват повече в мобилните телефони. Техните предимства са: – малки размери с висока електропроводимост. В Li-ion батерии липсва „ефектът“ на паметта (пълното разреждане на батерията не е задължително). Зарядно-разрядните цикли при литиево-йонните модели са около 1000. В същото време те могат да се използват само при плюсови температури и се съхраняват – в заредено състояние. Литиево-полимерните акумулатори – те са най-тънките и технологични. Те са широко използвани в телефоните със сензорни екрани и тънките модели. Мощността на този тип батерии може да достигне повече от 1000 мA/ч.

Гаранцията за качество на акумулатора – това е покупката от сертифициран доставчик. Като цяло батериите издържат около две години. След това време, те трябва да бъдат обезателно подменени.

Наши услуги:

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906