Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Какво да правите, ако айфонът Ви бъде откраднат или изгубен

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

Какво да правим ако ни откраднат айфона

Загубата на любимия iPhone/iPad тъжно събитие, а понякога се застрашава и личната Ви информация. Но паниката няма да е ваш съюзник, така че ще разгледаме няколко действия, помагащи, ако айфонът Ви бъде изгубен или е станал обект на кражба.

Какво става, ако загубите айфон, или той бъде откраднат?

Първо, уверете се, че устройството не е някъде наблизо и се опитайте да си спомните, кога за последно сте го държали в ръцете си. Търсенето на устройството значително се улеснява чрез приложението Find My iPhone, но ако се случи така, че по някаква причина тази програма е деактивирана, тя няма да ви бъде полезна. Ще разгледаме и двата вариант.

Ако функцията Намери моят айфон е изключена

Чрез друго ябълково устройство, пуснете функцията Намери iPhone, или отидете на страницата icloud.com/find с всяко друго портативно или стационарно устройство, свързано към Интернет.

След стартиране на програмата, изберете своя загубен айфон, указвайки AppleID, и ако iPhone е свързан към интернет, то на картата ще се покаже неговата позиция. На Ваше разположение са три действия:

  1.  Активиране на сигнал звукът, идващ от устройството ще ви помогне да намерите iPhone ако случайно той се намира в чантата, апартамента или конферентната зала.
  2. Режим на загуба изборът на този режим може да заключи iPhone с четиризнакова парола, а след това ще получите достъп до прозорец за уведомления, в който можете да напишете контакти за връзка с вас и стойността на възнаграждението за човека, който го намери. Това съобщение ще се покаже на екрана на вашия изгубен апарат.
  3. Изчистване на iPhone прибягването към тази опция е належаща само в случаите, ако данните съдържащи се на устройството са важни за вас повече от цената на откраднатия iPhone и нарушаването на тяхната конфиденциалност ще доведе до значителни загуби за вас. След заличаването на всички данни, откриването на iPhone няма да е възможно, тъй като ябълковото устройство напълно ще се изключи от всички системи и пароли за защита и ще премине в пълното владение на търсещия.

Всички тези действия са ефективни дори и ако айфон е изключен от интернет. След като устройството се свърже с глобалната мрежа, всички избрани ваши действия автоматично ще се активизират. Ако сте избрали вариантът за изчистване на айфон, а след това сте го намерили, то загубените данни могат да се възстановят от резервното копие на вашия iPhone.

 

Ако приложението Намери айфон не е свързвано

Уви, но в този случай можете да направите само защита на данните, без определянето на каквито и да било геопозиции и други функции на Find My iPhone.

Така, че трябва да промените своя AppleID номер, като по този начин блокирате достъпа на неупълномощените лица до личната Ви информация. По същия начин се препоръчва да се променят и всички пароли за социални мрежи, корпоративни приложения, банкови сметки свързани с iPhone, както и важните са вас сайтове.

Къде да отида, ако iPhone е загубен/откраднат?

  1. Ако загубата е настъпила на обществено място (супермаркет, бизнес център, конферентна зала), трябва да съобщите за изгубения iPhone на охраната.
  1. Препоръчително е да се обърнете към мобилния оператор, съобщавайки му, че iPhone е загубен или откраднат, така че контактите Ви да бъдат блокирани, а номерът временно деактивиран.
  1. Да публикувате пост в социалните мрежи за изчезналия телефон, а също така и върху най-популярните табла за съобщения, указвайки IMEI номера и размера на възнаграждението.
  1. Освен това, съществува и сайт за регистрация на намерени айфони MissingPhones.org. Опитайте да въведете серийния си номер и може би някой вече ще го е намерил и регистрирал.
  1. Вие също така можете да съобщите за изчезването на телефона ви на полицията. За целта е необходим серийния номер, който може да бъде намерен на кутията на закупеното устройство, в личния Ви профил на сайта supportprofile.apple.com, ако преди това сте влизали с вашия ай-ди номер.

Понякога се случва така, че откраднатият айфон е пуснат за продажба на смешни пари на първия ъгъл. Следователно, колкото повече действия предприемете по намирането на своето устройство, толкова по-голяма е вероятността да намерите своя iPhone цял и невредим.

Има и друг начин, който, макар и да не изключва останалите действия, ако сте изгубили вашето ябълково устройство или вашият айфон е откраднат, но това е направено много ефективно. Трябва да си представите, че държите в ръцете си вашият намерен iPhone/iPad. Колкото по-реалистично изобразите в съзнанието си този момент, толкова повече ще му повярвате.

Наши услуги:

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906