Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Какво е OEM и с какво се отличава качеството на тези части от оригинала?

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

Костюмиран провержда разговор Качеството на ремонта на телефоните на първо място зависи от уменията на майстора.

Немаловажен фактор обаче е и качеството на резервните части. В тази връзка ще Ви разкажем по какво се различава качеството на OEM от оригинала, за High Copy качеството и защо не трябва да се използват китайските копия на детайлите при ремонта на мобилни телефони или таблети.

Сервизен оригинал

Това са резервните части, които могат да се вземат само от официалните сервизни центрове. Или да се свалят от нов телефон.

Плюсове:

  • 100% качество

Минуси:

  • Не всички брандове са представени официално в България, като например iPhone или Apple. За тях официални услуги няма, затова със сервизния оригинал можем да се сдобием само като го вземем от ново устройство;
  • Много висока цена, което често прави ремонта нерентабилен.

OEM качество

OEM – original equipment manufacturer, което в превод означава производител на оригинално оборудване. Произведени по лиценз, качеството на ОЕМ е аналогично на сервизните части.

Плюсове:

  • Адекватна цена;
  • Отлично качество.

Минуси:

  • Съществува известен брак (но за Вас това не е проблем, т. к. при ремонта всичките компоненти внимателно се проверяват).

High Copy качество

Това са резервните части, които също са произведени в Китай, но вече без лицензите от бранда. Качеството им е значително по-лошо от предишните. Трябва ли да се използват такива детайли, зависи от конкретния ремонт.

Например, ако е необходима подмяна на задния капак на вашия iPhone 4S, то може да се използва High Copy, тъй като функционално натоварване тази резервна част не се носи. И обратното, ако се подменя дисплеят, например на същия Iphone, то най-добре е да заложите на OEM качеството, т. к. това пряко влияе върху работоспособността на телефона.

Copy качество

Тези детайли са с по-ниско качество. Ние не използваме такива изобщо. На въпроса защо, най-добре ще отговори една стара поговорка: „Алчният плаща два пъти“. А понякога и три пъти.

Наши услуги:

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906