Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Неквалифицирана инсталация на GSM ретранслатор и последствията от това

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

Млада жена гледа зад знак стопКакво може да се случи, ако с монтирането на GSM ретранслатор се занимава човек с недостатъчна квалификация, и какви могат да бъдат последствията от това?

Всички знаем, че мобилните комуникации – това е не само мобилен телефон, по който ежедневно провеждаме разговори. Мобилните комуникации – това е комплект от скъпо оборудване (базови станции, data-центрове, комутационно оборудване, центрове за обслужване на клиенти и т.н.).

Какво да правим в случаите, ако мобилната връзка е лоша? Начините за справяне са няколко:

  • потърсете място, където има стабилна връзка;
  • оплачете се на мобилните оператори (в повечето случаи операторът приема заявката, но не бърза с решението на проблема);
  • или се възползвайте от най-разпространеното решение – инсталиране на усилвател за GSM мобилни комуникации (ретранслатор).

GSM ретранслаторът – това е устройство, което е предназначено за усилване на мобилната връзка. Мобилният ретранслатор може да приеме сигнала, да го усили и да го предаде на вътрешната/клиентска GSM антена. Ако мобилният ретранслатор е инсталиран правилно със спазването на всички инструкции – базовата станция на оператора ще работи в нормален режим.

GSM ретранслаторът – това е сложно техническо устройство и в някои случаи системата трябва да бъде инсталирана само от специалисти или чрез прочит на ръководството. Неправилно инсталираният ретранслатор може да генерира паразитни смущения не само върху базовата станция, на която той е настроен, но и върху съседните базови станции на други оператори. При наличие на силни смущения и голям брой грешки в базовите станции автоматично се задейства защитата на мрежата и се блокира работата на станцията.

Техническите специалисти на мобилния оператор, съвместно със сътрудниците на Държавния Център за Радиочестоти определят местонахождението на „проблемния“ gsm ретранслатор. В най-добрия случай, системата трябва да бъде изключена и демонтирана, а в най-лошия – да започне съдебно производство с последващо обезщетение за нанесените щети върху оборудването на оператора.

Какви са причините за появата на смущения в базовите станции на операторите

  • неправилен монтаж на мобилния усилвател
  • неправилната му настройка
  • несъгласувана работа на външните и вътрешни антени
  • неправилно инсталиране на оборудването (антени, усилватели), некачествена спойка на конекторите, нарушена изолация на кабелите и т.н.

За да не се случи всичко това, е необходимо използването само на качествено оборудване за усилване на мобилната връзка. В повечето случаи, марковите ретранслатори имат вградена автоматична защита, която следи работата на „базовата станция – мобилния телефон“. В случай на некоректна работа, ретранслаторът се самоизключва или сигнализира с помощта на светлинни индикатори за необходимостта от преконфигуриране на системата.

Не забравяйте – GSM ретранслаторът трябва да бъде инсталиран от висококвалифицирани специалисти. Или под техен контрол. В противен случай е възможна неправилна работа както на ретранслатора, така и на базовите станции на оператора.

Висококвалифицираният екип от инженери на GSMService24 е готов да Ви помогне в избора на необходимото оборудване и неговия монтаж.

Ние предлагаме гаранция за техническото оборудване и изпълнението на работата.

Наши услуги:

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906