Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Опасността от мобилните телефони: Истина или измислица?

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

Съвременните мобилни устройства не просто служат за комуникация, но дават и възможност за слушане на музика, за сърфиране в интернет, правене на снимки, водене на бележки, работа с приложения … Те са толкова незаменими, че в случай на повреда ние незабавно искаме да бъде извършен ремонт на телефона в сервиз и да не оставаме дори и няколко дни без ценната си джаджа. При всички удобства на мобилността трябва да се говори и за вероятните негативи, които могат да се появят при използването на тези устройства.

Опасността от мобилните телефони: Истина или измислица

Клетъчната комуникационна система и нашия организъм

Базовите станции поддържат връзка с радиотелефоните чрез електромагнитни вълни. В тази връзка, Вашият любим мобилен телефон може да се охарактеризира като малък приемо-предавател. Въздействието на електромагнитното поле предизвиква у хората, а особено у децата, главоболие и световъртеж, гадене, висока умора, намаляване на работоспособността. За да се възстанови качествено организма след 10 минути разговори по мобилния телефон, трябва да си почине (най-малкото, да се въздържа от по-нататъшни разговори) поне 8 часа. В какво друго се изразяват вредите след използването на клетъчните мрежи?

  • Кръвоносните съдове на ухото се свиват (този, към които най-често се поставя телефона), имате усещане за шум в ушите, а в някои случаи се появява и главозамайване, чувство на отпадналост.
  • Намалява се зрителната острота сред феновете на мобилните джаджи и SMS-съобщенията.
  • При използване на мини-слушалки, нивото на ЕМП-излъчването става над 4 пъти по-високо, така че е препоръчително да не ги използвате.

Как да се предпазим

  • Не слагайте мобилния си телефон под възглавницата, на нощното шкафче до леглото;
  • Говорете по него само по реална необходимост;
  • Не носете апарата до гърдите си, на колана, в джоба;
  • По време на разговор е желателно да свалите слънчевите очила с метална рамка (увеличава интензивността на излъчването);
  • Сведете до минимум разговорите по мобилния от деца и бременни жени.

Като цяло, за да запазите здравето си, трябва да водите здравословен начин на живот.

Наши услуги:

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906