Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Как да отличим оригиналния дисплей на iPhone от копието

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

При работата ни с ябълковите устройства в сервизния център сме се сблъсквали с най-различни ситуации, които могат да възникнат само при собствениците на iPhone. Просто защото няма друга марка, от останалите на пазара, която да не се отличава с такова вълнение около собствената си оригиналност. А ситуацията е куриозна.

Оригинале дисплей за iphone

Например, при нас са донасяни счупени iPhone-и, купени за много прилична сума. И по време на разглобяването на едно такова устройство може да се окаже, че този телефон е наполовината китайски, а освен това и вече втора употреба.

Затова днес ще поговорим за проблемите при необходимостта от замяна на екрана на iPhone: или по-точно как да разграничим оригиналния дисплей на iPhone от китайските. За това ще разгледаме всеки един от представителите по отделно.

И така, имаме два екранни модула: китайски и 100% оригинален.

Основната разлика – това е в качеството на изработката. Настоящите оригинални дисплеи от компанията Apple се състоят от идеално точни и съобразени един с друг компоненти от най-високо качество. Ето защо, ако дори един елемент е заменен или несъответстващ с останалите, бъдете сигурни, че той идва от чайна-таун. Впрочем, китайците също не стоят на едно място, така че в даден момент може да се окаже, че всичко е в порядъка си.

Започваме една вълнуваща игра – намери разликите!

Сега да обърнем двата модула на обратната им страна и първото нещо, с което може да се похвали оригиналният екран – това е наличието на вертикални защитни ивици от двете страни на дисплея. Тяхната функция е да предотвратят появата на луфтове от двете страни на дигитайзера. При китайския модул, разбира се, тези ивици липсват.

В лицензирания модул всички компоненти са защитени със специални етикети и надписи, указващи кодовете и серийните номера.

По-долу ще разгледаме шлейфа на дисплея и сензора. В оригиналната версия и двата конектора са напълно маркирани. Но ако тази маркировка присъства само на единия шлейф, то това може да означава, че сандвичът е сборен. Какво означава това ще разгледаме малко по-късно, но засега ще продължим да търсим разликите.

Проверка чрез линия от маркер или тест на олеофобичното покритие.

Най-лесният начин да се различи оригиналният дисплей на iPhone от китайския може да стане и само с един обичаен маркер. Прокарваме с маркера една линия директно по лицевия панел на сензора. Вижте какво се получава:

  • Оригиналният тъчскрийн има свойството да разтваря петната от контакта и замърсяването. Затова следата от маркера се разбива на няколко малки точки и това се случва дори и при многократно изтриване и начертаване отново на следата по сензорното стъкло на айфона.
  • При едно добро китайско копие на айфон първия път може приблизително да се получи същият ефект, но при следващите опити лентата ще става все по-ярка и ясна. Първият път е удачен, но предлаганите на пазара всякакви видове защитни средства позволяват временно да отблъскват мръсотията, тъй като с всяко ново избърсване този слой става по-тънък и по-малко ефективен.

Колко лош е неоригиналният дисплей на iPhone?

За това, че айфона е с китайски екранен модул специалистът може да разбере веднага:

  • При накланяне на дисплея става видима пътеката от пикселите;
  • На слънчева светлина, картината е по-малко ярка и ясна;
  • При скролиране с пръстите се забелязва тормоз в отговора или приплъзването;
  • Нарушаване на светлинния сензор.

В допълнение към указаните недостатъци при използване, китайският екран се чупи много по-лесно от оригинала вследствие на икономия на материали и за това той е с повишена чупливост при значителната си твърдост. А това означава, че собственикът ще се налага по-често да заменя стъклото на своя iPhone.

Наши услуги:

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906