Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Защо е необходимо да почиствате лаптопа от прахта или как да удължите живота на ноутбука си

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

pochistvane Както всяко електронно устройство, лаптопът изисква извършване на превантивна профилактика в процеса на използването му. Една от тези мерки е почистването на охладителната система на устройството, смазване на подвижните части на вентилаторите, подмяна на топлопроводящата паста на охлаждащите елементи, почистване на клавиатурата.

Много често и особено през лятото клиентите се обръщат към нас с оплаквания, че техните лаптопи спонтанно се изключват след половин час работа, силно се нагряват, при зареждане процесорът започва да се „тормози“, не чете или записва компакт-дисковете. И причината за това обикновено е замърсяването на охладителната система с прах. И в такъв случай вентилаторът върти топлия въздух във вътрешността на ноутбука, което води до нагряване на процесора до 85-90 градуса. И въпреки вътрешната му защита от прегряване, такъв режим на работа се отразява негативно върху дълготрайността на устройството, тъй като при силни нагрявания се нарушават контактните спойки и се повреждат силициевите радиоелементи. Например, поради прегряване могат да възникнат проблеми със северния или южния мост, ремонтът на които изисква „доста пари“.

На снимките по-долу можете да видите примери за изпълнение на работата по почистването на охладителните системи на ноутбуците Sony Vaio и Toshiba.

pochistit-sony-vaio1 2 3

На следващите снимки е показан пример за почистване на четящото и записващо CD-устройство на ноутбук MacBook Pro.

7 9 91

Практиката показва, че след една година работа, абсолютно всички ноутбуци се нуждаят от почистване на охладителната система. Затова по-добре е своевременно ноутбука да се профилира от професионалисти или, ако Вие притежавате нужните умения за ремонт и смелост, опитайте да направите всичко сами.

Наши услуги:

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906