Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Как правилно да зареждате батерията на телефона или таблета

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

charger Почти във всеки съвременен мобилен телефон източникът на захранване е литиево-йонна батерия (Li-ion battery), срокът на действие на която зависи от спазването на правилния режим на зареждане на телефона. Но още по-голяма вреда може да се нанесе върху батерията, ако мобилният телефон се експлоатира неправилно и не се спазват елементарни правила за профилактика.

Оптималното време за работа на литиево-йонния източник на захранване е 2 години. Но това е при спазване на следните елементарни правила:

  1. Не разреждайте често телефона до нулата:

Такъв режим на работа изчерпва химичния елемент на батерията и тя губи номиналния си капацитет.

  1. Поддържайте заряда на ниво 40-80%:

Именно при такъв диапазон, зарядът на вътрешния елемент на батериите съхранява своите химични свойства и дълготрайна работа.

  1. Правете профилактика

Веднъж на няколко месеца зареждайте телефона напълно до 100% и не го включвайте към зарядното устройство, докато телефонът сам не се изключи. След това, за предпочитане е да не включвате апарата и да заредите батерията на максимум. По принцип телефонът може да се държи включен, но важното е да не го сваляте от зарядното. Тази процедура ще позволи на електрониката да „оцени“ реалния капацитет на батерията.

  1. Не прегрявайте телефона

Не дръжте устройството близо до източници на топлина (котлони, слънчеви лъчи). Също така съвременните телефони и таблети имат мощни процесори, които отделят топлина, така че се старайте да използвате тези мобилни устройства без калъфи – прегряването води до бърза загуба на капацитета на батерията.

  1. Температурите под нулата „убиват“ батериите:

Когато един вътрешен елемент на батерията се охлади под нулата, това често води до бързо излизане от строя, което се изразява в изпускане на „газове“ от батерията. При това телефонът много бързо ще се изключва и няма да задържа заряда като цяло. Това е особено опасно, ако батерията в телефона е вградена, като при iPhone например. В такъв случай подуването на батерията може да доведе не само до необходимост от неговата подмяна, но и до увреждане на частите на корпуса или вътрешната електроника на телефона.

  1. Използвайте само оригинални зарядни устройства:

bad charger                                chinesee charger

Евтините китайски зарядни са честата причина за повредата не само на батерията, но и на захранващата верига в телефона. Китайските зарядни устройства на първо място не осигуряват необходимите режими на зареждане и на второ, в случай на колебания на напрежението (особено в автомобила при зареждане от запалката!), повреждат електрониката на устройството.

Наши услуги:

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906