Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Премахване на вирус от телефона

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

Премахване на вирус от телефонаИмате ли нужда от антивирусна програма в телефона? Ако използвате апарата само за разговори и не ви е нужен Интернет, можете да минете и без тази екстра. Колкото по-активно общувате в мрежата, сваляте приложения, често пазарувате от онлайн-магазините, толкова по-сериозно трябва да се подходи към въпроса за защитата на вашия смартфон. Пренебрегването на сигурността, често е причина за ремонт на телефоните.

В Интернет има много различни вируси, шпионски софтуер, SMS-прихващачи и техники, насочени към кражбата на лични данни. Специална програма-антивирус ще защити смартфона.

Какъв антивирус да изберете?

Повечето производители на комуникатори произвеждат собствени мобилни версии на антивирусни софтуери. Най–важното – изберете този продукт, който осигурява защита в реално време.

Например, Dr. Web Mobile Security Suite е подходящ за устройства, базирани на платформата Android, Windows Mobile, Symbian. Той е удобен и лесен за използване, сканира бързо, базовата версия е безплатна.

Програмата ESET NOD32 Mobile Security поддържа същите операционни системи. Блокира нежеланите MMS и SMS-съобщения.

Green Head е подходящ както за телефон, така и за таблет с Android.

Ако нямате антивирусна програма и злонамерени файлове попаднат в телефона, можете да опитате самостоятелно да го почистите от вирусите или да го занесете на ремонт.

Проявата на вирусите е придружена с това, че телефона често дава грешка при различни действия, произволно се включва и изключва, изпраща SMS-и, сваля програми.

Самостоятелно отстраняване на вируси от телефона

Премахването на вируси от телефона, без помощта на експерт е напълно по силите на този, който е прекарал този процес на компютър. Достатъчно е да инсталирате една от безплатните антивирусни програми на смартфона. Нататък се действа аналогично, като при процеса на почистване на злонамерен софтуер от стационарния ви компютър:

  • стартирате приложението;
  • избирате „Паметта на телефона“ и „Флаш-паметта“ в предложените варианти за проверка;
  • изтривате тези файлове, които са разпознати за опасни;
  • рестартирате смартфона.

При невъзможност за изтегляне на антивирусна програма в телефона, неговото „лечение“ може да се извърши с помощта на компютър:

  • свържете телефона към компютъра чрез USB кабел;
  • отворете „Моят компютър“ и изберете свързаното устройство;
  • от менюто след натискане на десен бутон, намерете „Сканиране“ и започнете проверката;
  • изтривате изведените файлове с вируси.

Препоръки

Преди включването на антивирусната програма се препоръчва да направите резервно копие на файловете от телефона, ако по случайност те пострадат. Ако се съмнявате в собствените си възможности относно процеса по откриване и премахване на вируси с помощта на специални програми, винаги  можете да поверите тази задача на специалистите от сервизния център за ремонт на цифрова техника GSMService24.

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906