Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Най-разпространените проблеми с iPhone 6S и техните решения

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

Всяко устройство на Apple предизвикваше многобройни скандали и критика от страна на потребители и анализатори. Представения на септемврийската презентации iPhone 6S не бе изключение от това правило. Новата джаджа не е лишена от проблеми. Но има трудности, които трудно се решават, без нужните познания. В тази статия ние решихме да се спрем на най разпространените грешки и проблеми в iPhone 6S, а също така на начините на решаването им.

Проблеми с батерията

Живот на батерията на iphone 6

Въпросът с автономността е не само основен в нашата статия, но и първи сред основните проблеми в новия iPhone. Мнозина потребители заявяват, че автономността на новото устройство често не е перфектна, и се налага да включват смартфона към зарядното по няколко пъти на ден.

При липса на брак от страна на производителя, би следвало да се отиде в меню «Батерия» в настройките на смартфона. В това меню се показва подробна информация относно ползването на заряда на акумулатора от различните приложения. Тази информация е полезна, там има възможност да се види кое приложение изразходва повече заряд. При липса на «хищни» приложения, може да се опита изключване на функцията за автоматично обновяване на софтуера. За целта трябва да се отиде в меню «Основни» в настройкита на iPhone, след което да се отиде в «Обновяване на съдържанието» и да се включи плъзгача, така че да се изключи функцията.

Увисване на потребителския интерфейс

Проблемът с „увисването“ на интерфейса се среща по-рядко. Трябва да се отбележи, че с този проблем се сблъскват собственицети именно на iPhone 6S. Неговият голям събрат може да се похвали с по-стабилна работа. Връщането на устройството в режим на нормална работа може да стане чрез топъл рестарт. За целта трябва да натиснете и задържите бутона на захранването и «Home». Ако този начин не помага и увисванията са много досадни, то може да се направи връщане към фабричните настройки и възстановяване от бекъп копие в iTunes.

Погрешни включвания на 3D Touch

3D Touch

Иновационната технология за разпознавания на силата на натискане на дисплея, която трябваше да стане приемник на Force Touch в Apple Watch и MacBook, не винаги може да се похвали със стабилна и точна работа. При грешни или случайни действия на тази функционалност съветваме на първо място да се провери екранът дали е чист. Ако се окаже, че повърхността е чиста, то iPhone трябва да се провери в сервизен център, тъй като причина за внезапните включвания може да е хардуерът.

Прегряване на корпуса на устройството

През всички изминали години устройствата, които произвеждаше корпорацията Ябълка се отличаваха от конкурентите с това, че никога не прегряваха. Много от производителите се опитваха да разберат как е възможно постигането на тези резултати. Оказва се, че и на този фронт не всичко е така гладко, както би искал производителят. Новите iPhone 6S имат случайни прегрявания на корпуса.

Този проблем може да се отстрани самостоятелно. За това е необходимо да се убедите, в това че в течение на последните няколко дни вие не сте стартирали приложения или игри, които се отличават със своят глад към ресурсите на системата. Също така трябва да се провери, не работи ли някое енергоемко приложение, което предизвиква прегряванията. Тук отново се струва да се отиде в меню «Батерия» и да се видят активните приложения. При липса на проблемни приложения може да се направи рестарт на настройките или възстановяване на iPhone от резервно копие.

Прегряване на Home бутона

Touch ID

Последния проблем, за който ще говорим, е прегряването на домашния бутон, в който е сложен скенер за пръстови отпечатъци Touch ID от второ поколение. Този проблем прилича на проблема при технологията за разпознаване на силата на натискане и също може да е резултат от брак в производството. Отново съветваме да се обърнете към сервизния център, съобщавайки за проблема.

Накрая ще отбележим, че е важно тези проблеми да не се оставят без внимание, тъй като от това зависи стабилността на работа на вашето устройство.

Наши услуги:

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906