Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Проверка на iPhone дали е свързан към iCloud

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

От 2011 г. Apple предлага услуга за виртуално хранилище и синхронизация на данните, носеща името iCloud, което буквално означава айОблак.

icloud и iphone и ipad

За какво е нужен iCloud?

iCloud – това е напълно безплатно хранилище за снимки, видеоклипове, документи и контакти, а обемът е 5GB с възможност за разширение. Между другото, разходите за съхранение в iCloud значително са намалени и сред аналогичните услуги тази стана най-достъпната. А допълнителният обем за данни може да бъде 20 и 200 GB.

Свързването на ябълковия другар към облака открива широки перспективи за управление на данните:

 • Достъп до информацията Ви от всяка точка на света, с условието Apple-устройството Ви да е свързано към интернет. Това означава, че всяка Ваша снимка ще се появи автоматично на всички джаджи, които са логнати в профила Ви. Поради това е препоръчително да не забравяте да проверите дали Вашият айфон е синхронизиран с iCloud, преди да качите на iPhone лична информация. В противен случай може да се окажете в ситуация като героите от филма „Домашно видео“.

Аналогична е ситуацията и с програмите, приложенията и игрите, изтеглени от Apple Store, тъй като всички те автоматично ще се появят на всички Apple устройства, синхронизирани с iCloud. А когато искате да свържете семейството, достъп могат да получат още петима души. Също така при покупката на лично съдържание, то може да бъде скрито от другите членове на групата. Ако децата Ви извършват покупки, те са възможни само след одобрението на родителите. Също така, когато цялото семейство е свързано в една група, всички снимки автоматично ще се записват в общия семеен албум, а в случай на отлагане на семейно събитие, всички участници ще бъдат известени за това.

 • Автоматично резервно архивиране на данните по зададени параметри. Тази функция помага да се възстановят случайно изтритите документи. И да се върнат всички данни и настройки след обновление на айфона или в резултат на загубата му.
 • Също така, с помощта на iCloud можете да проследите местоположението на телефона и да го заключите, ако е необходимо. Функцията за определяне на геопозицията Ви позволява да разберете къде се намират близките Ви хора (в случай на необходимост тя може лесно да се изключи).

Като цяло в айклауд има много повече плюсове, отколкото минуси. А с неговите недостатъци може да се сблъскате, ако Apple ID, синхронизиран с iCloud, изведнъж стане недостъпен за собствениците на айфон или айпад.

Кога е необходимо да се провери дали айфон е свързан към айклауд?

Преди покупка трябва да сте сигурни, че айфонът не е свързан към iCloud, тъй като при опита за актуализация на iOS или нулиране на фабричните настройки по подразбиране айфон ще поиска да въведете настоящото Apple ID и парола. Аналогична ситуация може да възникне и ако паролата на Apple ID е забравена, а email, към който той е свързан, вече не е актуален.

Как да проверим дали айфон е свързан към айклауд?

Най-простият начин ─ в настройките, изберете пункта iCloud и вижте полето /акаунт/, ако то е заето, то този айфон или айпад е свързан с iCloud. И при опитите да възстановите фабричните настройки или ъпгрейд на iOS, iPhone ще поиска вашето Apple ID и парола за акаунта в облака.

Също така от Apple лично можете да се убедите дали ябълковата джаджа е свързана към iCloud. За проверка на айфона дали е активирана синхронизацията за него е достатъчно да знаете серийния му номер или IMEI. Тези кодове се намират в самото устройство в меню/Настройки/Основни/За устройството/. А ако достъпът до менюто е невъзможно, то IMEI може да се види на задния капак на апарата, върху кутията му или върху подноса за SIM-картата. След това е необходимо да се отиде на страницата на iCloud в раздел /проверка на състоянието и блокиране на активацията/, влизате в полето IMEI или сериен номер, пишете капчата и ще получите отговор: активирана ли е синхронизацията за това устройство.

От всичко казано по-горе трябва да следвате няколко правила за успешното използване на iCloud

 1. За отчитане на записите в iCloud, използвайте само реален имейл и обезателно не забравяйте да напишете допълнителна електронна поща за възстановяване на паролата.
 1. Постарайте се да запишете ID, паролата и пощенските си кутии на няколко места и то на хартиен носител, както и в базата на домашния си компютър.
 1. Отговорете на контролните въпроси, които е по-добре да запомните и запишете.
 1. Не казвайте на никого Вашето Apple ID и парола! За регистрацията на нов акаунт ще са Ви необходими няколко минути, а за възстановяването на блокиран може да отнеме няколко дни или месеци.
 1. Преди продажбата на всяко Apple-устройство не забравяйте да изчистите Вашия айфон или айпад, премахвайки всички потребителски акаунти и връзки към iCloud. Вашият купувач ще Ви бъде благодарен, а Вие ще си спестите проблеми с другите устройства, синхронизирани с айклауд под същия акаунт.
 1. В случай на прекъсване на отношенията с другите потребители също трябва да се замени съществуващия Аиди-номер, изключвайки Apple-устройствата на тези хора от iCloud. Или да смените собствения си потребителски акаунт, оставяйки останалите потребители в предишното Apple ID, като в този случай е необходимо да копирате архива на данните си и да ги изтриете от облака.
 1. Продавайте айфон от ръка на ръка, тъй като много често има случаи на измами свързани с пратката.
 1. Преди покупка, проверете айфона дали е свързан към iCloud и върнете предишния си Apple ID. Най-лесният начин да проверите за наличие на Apple ID – отидете в Apple Store и се опитайте да направите покупка, ако iPhone е освободен от ай-ди номер, то ще изплува прозореца за „създаване на нов Apple ID“.

В нашата практика, ние често се сблъскваме със запитвания за възстановяване на Ай-Ди номера или необходимост от настройки на айфона за iCloud. Ето защо сме натрупали достатъчен опит в тази област за да решим проблемите на Apple-джаджите, свързани с айоблака. За да получите безплатна консултация, моля свържете се с някой от сервизните центрове на GSMservice24.

Наши услуги:

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906