Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслюужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Големи отстъпки
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Сервиз за Apple iPad 1

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

сервиз за apple ipad 1Ремонт на Apple iPad 1

Ремонтът на iPad 1 (от англ. Apple iPad 1 repair) – това е процедура, която в много от случаите е наложителна по вина на собственика. Големият брой потребители идват в сервиза със счупен екран или проблеми, свързани с функционирането на дисплея. По-рядко се извършват поправки или подмяна на модема, корпуса, батерията. Известни са и случаи, когато върху устройството са изливани напитки, което също води до необходимостта от поправяне.

Apple iPad 1: проблеми и решения

Няма съмнение, че екранът е най-слабото място на преносимите устройства и таблетите не правят изключение. Дори и здравото стъкло не е в състояние да остане невредимо при удар в ръб или твърда повърхност. Старите модели таблети са по-лесни за ремонт, тъй като сензорното стъкло се намира отделно от дисплея, поради което ремонтът на iPad 1 се извършва по-лесно в сравнение с по-новите поколения. Вече втората версия на поколението Air не може да се похвали с това предимство, тъй като екранният блок е обединен в един модул.

Съществуват случаи, когато сензорното стъкло се чупи, без механични удари. Това се случва поради фабричен брак, некачествени ремонти, използване на евтини резервни части, при подуване на батерията и деформация на корпуса. За избягване на подобни проблеми, използвайте устройството внимателно, поставяйте го в защитни калъфи и се обръщайте периодично към сервизен център за провеждане на неговото почистване.

Ремонт на iPad 1: други случаи

Има и по-сложни проблеми, а именно счупване на матрицата в дисплейния модул. Стъклото е крехък материал, но е трудно дисплея да излезе от строя, както е и при iPhone. Той ще устои на малки падания и удари в твърда повърхност. За да го счупите трябва да положите усилия, или това може да стане поради силна деформация на устройството, подуване на батерията, прекъсване на шлейфа, отказ от работа на подсветката. Ремонтът на iPad 1 е необходимо да се извърши в добър сервиз, където разполагат с качествени и надеждни детайли.
При падане се чупи 3G модема. Такава повреда се появява при удар на устройството под ъгъл. Твърде големи повърхностни повреди може и да не се появят, стъклото да остане цяло, но е възможна незначителна деформация на корпуса в мястото на удара. Във вътрешността обаче могат да се появят сериозни проблеми, а именно изместване на модемния модул и платката. Детайлът се свързва с платката посредством крехък шлейф. При повреда, той ще излезе от строя. Дори и при липса на предпоставки за повреди е необходимо да се занесе в сервизен център за извършване на диагностика и ремонт.

Попитай за цена:

0897555597
Възможност за изпращане с куриер от следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Стара Загора, Русе, Смолян, Разград, Силистра, Ловеч, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Видин, Габрово, Враца, Велико Търново, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Хасково, Перник, Шумен, Добрич, Сливен и други.