Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслюужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Големи отстъпки
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Ремонт на Samsung Galaxy J1

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

Samsung Galaxy J1 Моделът Samsung Galaxy J1 има доста малък, дори и по стандартите на подобните устройства екран — 4.3″ с резолюция 800×480 пиксела. Хардуерната му платформа напълно съответства на дисплея: скромен четириядрен процесор на 1,2 Ghz, само 512 MB оперативна памет и 4 GB вградена (максималният поддържан размер на картите памет обаче е стандартно 128 GB). Тук също така има и 5-Мегапикселова основна камера с поддръжка на HD видео и 2-мегапикселова фронтална камера. Освен това си заслужава да се отбележи наличието на LTE и Wi-Fi модулите с поддръжка на Hot-Spot и Direct.

Сервизният център GSMService24 ще се справи професионално с ремонта на мобилните смартфони Samsung Galaxy J1 и предлага на своите клиенти не само високо квалифициран подход, но и повече от изгодни цени за ремонта на Samsung Galaxy J1.

 

Диагностика на Samsung Galaxy J1

Своевременната диагностика на смартфона Samsung Galaxy J1 – това е първият етап от ремонта. Преди да остави устройството в сервизния ни център, клиентът е необходимо напълно да опише същността на повредата и факторите, които са довели до неизправността (например, падане на телефона в локва и т.н.).

Вземайки предвид данните, получени от клиента, нашите квалифицирани специалисти ще проведат точна диагностика на устройството, определяйки причината за неработоспособността му и ще я отстранят.

Софтуерни неизправности на Samsung Galaxy J1

Проблемите със софтуера на Samsung Galaxy J1 се коригират без предварителна диагностика. Защото префлаша на устройството няма да навреди на хардуера, което означава, че и самостоятелно можете да опитате да съживите джаджата си. Важно е да запомните, че при префлаш на апарата загубата на файловете от вътрешната му памет е практически 100%.

В случай на проблеми със софтуера, най-вероятно устройството ще има следното поведение:

  • Ще престане да се включва (при свързване на апарата към компютъра с помощта на USB-кабел, той ще се появява в диспечера на устройствата);
  • Ще се рестартира, включва и изключва по своя преценка;
  • Ще откаже някакъв модул, допълнение (камера, Blutooth, Wi-Fi интернет, друго);
  • Ще има забавяне в работата и така нататък.

Във всеки случай обаче, преинсталирането на софтуера на апарата е най-бюджетния и опростен ремонт.

Процесът по преинсталирането на Samsung Galaxy J1 протича приблизително по следния начин:

  1. Подготовката на самата система (обикновено на официалния сайт се намира файл с разширение .IMG).
  2. Избор на оригинален USB-кабел или най-подходящия за тази процедура.
  3. Инсталиране на десктоп програма за обновяване на софтуера (Flashtool, Batchtool или някоя друга програма).
  4. Свързване на устройството, което трябва да се преинсталира към компютъра, с помощта на USB-кабел и самият процес по преинсталирането на фърмуера да започне, натискайки upgrade.

Ако софтуерът не е инсталиран, появява се грешка или апарата не успява да стартира, след преинсталиране – причината може да е неизправност в конструкцията на смартфона или неправилно инсталиран софтуер. Важно е да се знае, че недобрият фърмуер води до срив в работата на апарата. Неправилно зашитите апарати се наричат „тухла“. Възстановяването на „тухла“ от най-новите версии е доста трудно, докато старите версии могат да се лекуват и самостоятелно, инсталирайки фърмуера отново.

Има още един метод за префлаш – чрез системното меню на апарата. Тази инсталация всъщност е по-трудна, тъй като изисква знания и умения и не е подходяща за начинаещи. В този случай телефонът трябва да се донесе в нашия център.

Неизправности в сензора (тъчпада) и дисплея на Samsung Galaxy J1

Неизправностите в сензора (тъчпада) и дисплея са много свързани помежду си. Тъй като в повечето случаи при повредата на тъчпада спира да работи и сензорът.

Отделно тези елементи не подлежат на възстановяване. Тоест, ремонтът на счупения сензор или дисплей не е възможен или целесъобразен. Най-често тези неизправности се решават чрез подмяна на повредените детайли с нови.

 

Неизправност в процесора на Samsung Galaxy J1

Ако главният елемент на всеки телефон се повреди – процесорът, то след това работоспособността на телефона е поставена на карта. Ремонтът на такава неизправност най-вероятно няма да е възможен.

Въпреки че абсолютно всяка платка може да се поправи, съвременните майстори не се заемат с ремонти като замяна на изгорял елемент или възстановяване на прекъсната връзка върху дънната платка. В края на краищата много по-лесно и изгодно е поставянето на нова платка, отколкото да се възстановява старата. Освен това, при закупуване на нова платка за устройството на клиента, майсторът запазва старите части. Те все пак повторно могат да бъдат запоени върху апарата на друг клиент и отново да работят.
Именно във връзка с гореизложеното си струва да донесете апарата си в сервизния център GSMService24. Защото един безотговорен служител на частна работилница лесно може да заблуди клиента, извършвайки некачествен ремонт, като по този начин може само да утежни положението на и без това „болния“ продукт.

Попитай за цена:

0897555597
Възможност за изпращане с куриер от следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Стара Загора, Русе, Смолян, Разград, Силистра, Ловеч, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Видин, Габрово, Враца, Велико Търново, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Хасково, Перник, Шумен, Добрич, Сливен и други.