Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Ремонт на Sony Xperia M4 Aqua

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

sony xperia m4 aquaМоделът Sony Xperia M4 Aqua е направен във форм-фактор моноблок с габаритни размери от 145.5×72.6×7.3 мм и тегло 136 грама. Корпусът на апарата е създаден от такива материали като пластмаса и метал. Също така устройството може да се похвали с голям 5″ сензорен TFT-дисплей с резолюция от 1280×720 пиксела и 16 милиона цветови нюанса. В корпуса на смартфона са вградени аудио-жак (3.5 мм) за свързване на слушалки, бутон за регулиране силата на звука, бутон за камерата, бутон за заключване, microUSB конектор и чувствителни на допир бутони за управление. Смартфонът е снабден още с 2 GВ оперативна памет, 8 GB постоянна памет и слот за microSD карти памет с обем до 128 GВ. За връзка с външни устройства апаратът разполага с USB, Wi-Fi, Bluetooth, а за предаване на данни се поддържат следните технологии: EDGE, GPRS, WAP, HSPA, GPS. Трябва също да се отбележи присъствието на сензор за положение, сензор за близост и цифров компас. Апаратът е оборудван още с мощна Литиево-Йонна акумулаторна батерия с капацитет 2400 mah, която Ви позволява да работите в режим на разговори до 13.3 часа и 779 часа в режим на готовност.

Нашата фирма се занимава професионално с ремонтите на мобилни телефони Sony Xperia M4 Aqua и предлага на клиентите си не само високо квалифициран подход, но и повече от изгодни цени за ремонта на Sony Xperia M4 Aqua.

Диагностика на Sony Xperia M4 Aqua

Правилната диагностика на мобилния телефон Sony Xperia M4 Aqua – това е необходима процедура. Преди да предаде апарата си в нашия център за поправка, собственикът на телефона е необходимо подробно да опише същността на повредата, както и факторите, довели до неизправността (например намокряне на телефона).

Възоснова на тази информация от клиента нашите експерти ще извършат точна диагностика на устройството, ще определят причината за неработоспособността и отстраняването й.

<h2″>Софтуерна неизправност в Sony Xperia M4 Aqua

Неизправностите относно софтуера на Sony Xperia M4 Aqua се отстраняват без първоначална диагностика. Защото префлаша на устройството няма да навреди на хардуера, така че можете да опитате и сами да реанимирате устройството си. Важно е да запомните, че загубата на файловете от вътрешната памет на апарата е практически неизбежна.

В случай на софтуерни проблеми, устройството вероятно ще изведе следните проблеми:

  • Ще престане да се включва (при свързването на телефона към компютъра с помощта на USB-кабела, той ще се появява в device manager);
  • Ще се рестартира, включва и изключва по своя преценка;
  • Ще откаже някой модул допълнение (камера, Blutooth, Wi-Fi интернет, друго);
  • Ще се забележи забавяне в работата и така нататък.

Във всеки случай, преинсталирането на смартфона е най-бюджетният и опростен ремонт на вашия апарат.

Процесът по рефлаш на Sony Xperia M4 Aqua протича, както следва:

  1. Подготовка на самата система (обикновено на официалния сайт е качен файл с разширение .IMG).
  2. Подбор на оригинален USB кабел или най-подходящия за тази процедура.
  3. Инсталиране на десктоп програма за обновяване на софтуера (Flashtool, Batchtool или някоя друга програма).
  4. Свързване на устройството, което трябва да се рефлашне към компютър с помощта на USB-кабел, а самият процес по надграждането на фърмуера започва след натискане на upgrade.

Ако софтуера не е инсталиран се появява грешка, или смартфона не успява да стартира, след преинсталиране на софтуера причината може да бъде неизправност в конструкцията на апарата или неправилна инсталация на софтуера. Важно е да се знае, че неправилната инсталация на firmware води до срив в работата на смартфона. Неправилният рефлаш на апарата се нарича „тухла“. Възстановяването на „тухла“ от най-новите версии е доста трудно, докато по-старите версии могат да се лекуват самостоятелно в домашни условия, инсталирайки фърмуера отново.

Съществува още един начин за рефлаш – чрез системното меню на телефона. Тази инсталация принципно е по-трудна и изисква знания и умения, което не я прави подходяща за начинаещи. В този случай продуктът трябва да се донесе в нашата компания.

Неизправности в сензора (тъчпада) и дисплея на Sony Xperia M4 Aqua:

Неизправностите в сензора (тъчпада) и дисплея са много свързани помежду си. В повечето случаи, след счупване на тъчпада се поврежда и сензорът. Ако обаче след появата на пукнатини, сензорът все още е възможно да продължи да работи (вероятно с грешки), но дисплеят да спре да функционира.

Отделно тези елементи не подлежат на възстановяване. Тоест, поправката на счупения сензор или дисплей не е възможна и целесъобразна. Най-често тази неизправност се отстранява чрез подмяна на счупените детайли с нови.

Неизправност в процесора на Sony Xperia M4 Aqua

Ако основният елемент от всеки хардуер престане да работи – процесора, то работоспособността на телефона е под въпрос. За съжаление, отстраняването на такава неизправност не е възможна.

Въпреки, че абсолютно всяка платка може да се поправи, с подмяната на изгорели елементи или възстановяване на прекъсната връзка по системната платка, съвременните майстори не се заемат с такава отговорна и сложна работа. В края на краищата много по-лесно и изгодно е поставянето на нова платка, отколкото възстановяването на старата. Освен това при закупуване на нова платка за устройството на клиента, майсторът запазва старите части за себе си. Все пак, те могат да се използват отново в телефона на друг клиент и да работят отново.

Именно във връзка с гореизложеното можете да се обърнете към нашият сервизен център. Все пак всеки недобросъвестен майстор на частна работилница лесно може да заблуди клиента, извършвайки лошокачествен ремонт, като по този начин влоши положението на и без това „болния“ апарат.

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906
Възможност за изпращане с куриер от следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Стара Загора, Русе, Смолян, Разград, Силистра, Ловеч, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Видин, Габрово, Враца, Велико Търново, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Хасково, Перник, Шумен, Добрич, Сливен и други.