Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Ремонт на Sony Xperia M5 / M5 Dual

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

sony xperia m5Sony Xperia M5 / M5 Dual – смартфон-изненада от японския производител. Флагманските характеристики на разумна цена – това е точно за него. Какви са отличителните особености на този модел?

  • Мрежа: GSM/GPRS/EDGE, UMTS/HSDPA, LTE
  • Дисплей: 5″, резолюция 1920 х 1080 точки
  • Камера: 21,5 Mp, автофокус, светкавица, Exmor RS, Sony IMX230
  • Предна камера: 13 Mp, автофокус
  • Процесор: 8 ядра, 2 Ghz, MediaTek Helio X10
  • Графичен процесор: IMG Rogue G6200
  • Оперативна памет: 3 GB
  • Вътрешна памет: 16 GB
  • Карта с памет: microSD (до 128 GB)
  • Батерия: 2600 mah

С такъв впечатляващ набор от характеристики, Sony Xperia M5 / M5 Dual е интересен както за младите хора (смартфонът почти без проблеми стартира дори и най-ресурсоемките игри), така и за тези, за които е важна многозадачността и скоростта на работа с цели групи приложения.

Ремонт на дисплея на Sony Xperia M5 / M5 Dual

В топ-смартфона от серията „М“, Sony използва вече познатия за ценителите на тази марка IPS LCD-дисплей. Диагоналът от 5″ и резолюцията от 1920×1080 точки предават изображението на много високо ниво. При такива размери на дисплея, повредата на дисплейния модул на xperia m5 – това е доста често срещано явление. То може да се изразява от счупване на самото защитно стъкло, до частична или пълна неработоспособност на самия дисплей. При наличие на резервната част в желания от Вас цвят (спомнете си, че устройството се предлага в черен, бял и златист вариант. Оригиналната резервна част пристига с вече монтирана в нея рамка) – подмяната й не отнема повече от 90 минути.

Не работят високоговорителите на Sony Xperia M5 / M5 Dual

В тези модели високоговорителите са два. Първият от тях е полифоничния високоговорител и той е предназначен за възпроизвеждане на тоновете, музиката или възпроизвежда гласа на обаждащия се в режим „свободни ръце“ при разговор. Вторият, но не по значение – говорителят за ухото. Този говорител предава гласа на събеседника в стандартен режим на връзка и се използва много активно. Общата картина при повреда се изразява в хрипове на високоговорителя, липса на звук или влошено качество. Подмяната на всеки от по-горните високоговорители на sony xperia m5 ще отнеме не повече от един час.

Проблеми с микрофона на Sony Xperia M5 / M5 Dual

Основният микрофон на Sony Xperia M5 / M5 Dual се намира в долната част на устройството. Той наистина е важен, тъй като  предава вашия глас на събеседника Ви. Проблемите с микрофона могат да бъдат няколко. В случай, че микрофона на устройството „бълбука“ – най-вероятно проблемът е в софтуера. Ако има лоша чуваемост, гласът се предава на вашия събеседник с изкривявания или не се чува изобщо – това изисква подмяна на конектора на микрофона заедно с usb конектора на xperia m5. Микрофона на Sony Xperia M5 / M5 Dual се подменя заедно с конектора за зареждането, тъй като те се намират на един шлейф. Времето за извършване на ремонта – около 40 минути. За точното установяване на причините за повредата на вашето устройство, експертите в сервизния център ще извършат диагностика (безплатно).

Sony Xperia M5 / M5 Dual не се синхронизира с компютъра или не се зарежда?

Конекторът за зареждане/синхронизация – това е една от най-важните части във всяко мобилно устройство. В случай на нарушаване работоспособността на този порт, използването на телефона става невъзможно поради липсата на възможност за неговото зареждане. Причините за повредата обикновено са няколко: попадне на влага в гнездото, замърсяване или механично износване (когато ответната част от кабела за зареждане се клати вътре в гнездото на устройството). В случай на необходимост от смяна на този елемент, ще бъде извършена подмяна на целия шлейф с конектора за зареждане/синхронизация на sony m5, а тази процедура ще трае около 40 минути.

<h2″>Не работят страничните копчета на Sony Xperia M5 / M5 Dual

По традиция компанията Sony оборудва апаратите си с четири странични бутона, които отговарят за включване/заключване на апарата, регулиране силата на звука и камерата. Достатъчно неприятно става обаче, когато в хода на експлоатацията на апарата един или няколко от тези бутона се повредят или работят с прекъсвания! За това нашият сервизен център е готов да Ви помогне в решаването на този проблем. Възстановяването на страничните бутони се извършва чрез замяната на груповия шлейф, отговарящ за работата на всички странични копчета на sony m5, а работата по подмяната не отнема повече от 1 час.

Не работят слушалките?

Sony Xperia M5 / M5 Dual, подобно на останалите мобилни устройства на Sony, са оборудвани със стандартен 3.5 мм жак, който Ви позволява да се наслаждавате на любимите си слушалки, както у дома или на работното място, така и когато сте в движение. Ако слушалките са се повредили и липсва звук в единия аудио канал, но на обикновен компютър слушалките си работят все така добре – то явно е дошло време за подмяна на аудио-жака за мобилни устройства. Подмяната на аудио-конектора в m5 няма да отнеме повече от 40 минути и отново ще можете да слушате любимата си музика навсякъде!

Акумулаторната батерия на Sony Xperia M5 / M5 Dual бързо се разрежда?

Компанията Sony се грижи за потребителите на своите устройства и използва в тях акумулаторни батерии с такъв обем, който е напълно достатъчен поне за един ден работа на устройството. Най-често батерията на Sony Xperia M5 / M5 Dual започва да не работи стабилно след година на употреба и повече. Основните признаци за не коректната работа са изключването на апарата при положителен заряд (10% и повече) или бързо разреждане на устройството. Подмяната на акумулаторната батерия на sony m5 не отнема повече от 40 минути след началото на работата.

Камерата на Sony Xperia M5 / M5 Dual не функционира правилно

Топ-устройството от серията „М“ е оборудвано с най-добрата камера за мобилни устройства на компанията Sony – 21mpx на базата на Exmor RS. Що се отнася до предната камера – всичко е толкова перфектно, че 13mpx модул с лекота прави снимки с висока резолюция. При падане на такъв сложен механизъм, камерата може да се развали и да престане да извежда изображение върху дисплея на смартфона или да спре да фокусира обекта при снимане. Другият вариант – изображението може да се развали или да изчезне, когато камерата работи. Тази повреда лесно се отстранява и подмяната на камерата на устройството отнема около 40 минути.

Повреден корпус на Sony Xperia M5 / M5 Dual?

При продължителна употреба корпусът на Sony Xperia M5 / M5 Dual, който е направен от стъкло в предната, задната и страничната част на устройството, както и от пластмаса по краищата, може да се повреди, надраска или счупи. В случая с дисплея или страничната рамка, ще се наложи подмяна на целия дисплеен модул, за който споменахме по-рано. Ако е счупен само задният капак – имате късмет. Подмяната му ще отнеме минимум време – около 20 минути и най-важното е, че компонентът ще е оригинален със стъкления капак на Sony Xperia M5 / M5 Dual, който ще бъде поставен във вашето устройство и повече никой няма да се досети, че той по-рано е бил повреден.

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906
Възможност за изпращане с куриер от следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Стара Загора, Русе, Смолян, Разград, Силистра, Ловеч, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Видин, Габрово, Враца, Велико Търново, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Хасково, Перник, Шумен, Добрич, Сливен и други.