Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслюужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Големи отстъпки
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Смяна на панти на MacBook Air

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

ремонт и подмяна на панти на macbook air

Една от най-слабите части са пантите

Освен екрана, най-слабата част на макбуковете – това са пантите. За да се запази миниатюризацията и елегантността, както и лекотата на устройствата, пантите на екрана са направени по-малки и по-леки, което не е най-добрият вариант за тяхното съпротивление от прекомерно механично натоварване, което е особено негативно свойство в първия MacBook Air.

В гаранционния договор по обслужването, корпорацията Apple се ангажира да подменя, при условие, че отсъстват механични повреди (дори и леки вдлъбнатини по корпуса и леко свити ъгли), а болшинството софийски Apple центрове в такива случаи заменят заедно с горния капак и матрицата, което ще доведе до закръглянето на една порядъчна за постгаранционно обслужване + многоседмично чакане на частите сума (което е изключително неприемлив срок за такава висока цена на ремонта). Също така, вашият макбук, по условията на постгаранционното обслужване, ще остане в сервиза през цялото време, докато се чака доставката на резервните части, което е много неудобен за клиентите нюанс.

Нашият сервизен център извършва ремонти по конкретни точки, и не заставя клиента да заплаща неразумна подмяна на целия горен капак заедно с матрицата на ноутбука, заради подмяна.

Ние предлагаме качествено постгаранционно обслужване и при нас работят само най-добрите специалисти, като по този начин гарантираме за всички извършени от нас ремонтни дейности.

Ние работим директно с доставчиците на оригинални части (които в момента са в голям дефицит), без посредници, което пък от своя страна оказва благоприятно влияние върху ефективността и крайната цена за извършената работа.

Понякога се случва така, че капакът на макбука се измества и не може да се фиксира здраво на едно място, а при затварянето му или свободния ход е няколко сантиметра, при което не бива да се губи време, тъй като ситуацията ще се влоши и повредените такива все повече ще се деформират, а ремонта значително ще се оскъпи. Ако продължите да използвате макбука с повредените, то вероятността те да се повредят още повече е висока, а дори и пластмасовият капак заедно с дисплея могат лесно да изпаднат.

Признаци на неизправност

Първите признаци за неизправност могат да са характерните пукащи звуци, които при нормалната работа на устройството не трябва да се чуват. На практика обаче, при всички макбукове след няколко години употреба започват да се усещат затруднения при отваряне/затваряне на капака. Въпреки, че те са алуминиеви и са доста добре конструирани от инженерите, те все още не могат да се справят с постоянното механично натоварване и с попадането върху тях на чужди тела, под формата на прахови частици. Особено остър е проблема при първия модел MacBook Air, при който с течение на времето се наблюдават почти всякакви дефекти при тях, което не беше най-добрата техническа реализация на устройството.

Не бива да решавате проблема самостоятелно, тъй като доста често повод за обръщение към нашия сервизен център – това е за отстраняването на проблем, след неквалифицирано вмешателство, а и вътрешните елементи са доста чувствителни към статичното електричество и всички форми на видим контакт.

Задължителна подмяна и на двете панти

Също така, не бива да се пести и от подмяната само на едната , защото износената стара ще внесе неравномерност в сравнение с липсата на износеност в новата и ще се получи дестабилизация на усилията при отваряне/затваряне на капака, което ще повреди както старата, така и монтираната нова такава Освен това, когато капакът се държи само на едната, това силно износва шарнира и оскъпява ремонта допълнително.

Замяната им при MacBook Air се извършва само в нашия център, а в домашни условия тази процедура не се провежда. Преди да дойдете в офиса е желателно да изясните наличието на частите по телефона – 0897 5555 97 или 0877 518 599.

Попитай за цена:

0897555597
Възможност за изпращане с куриер от следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Стара Загора, Русе, Смолян, Разград, Силистра, Ловеч, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Видин, Габрово, Враца, Велико Търново, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Хасково, Перник, Шумен, Добрич, Сливен и други.