Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Ремонт на Samsung Galaxy S5

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

samsung galaxy s5 Samsung Galaxy S5 – това е смартфон с една SIM-карта от типа Micro-SIM. Той е оборудван с 5,1″ екран с резолюция от 1920×1080 пиксела и защитно покритие Corning Gorilla Glass 3. Той тежи 145 грама при размери от 142x72x8 мм. Използваният тук процесор е Qualcomm Snapdragon 805, работещ на честота от 2,5 GHz с графично ядро Adreno 330. Основната камера е 16MP, а предната 2MP. Оперативната памет е 2 GB, вградената за съхранение на данни е 16 GB или 32 GB с поддръжка на microSD карти памет. Капацитетът на батерията е 2800 мАч, а допълнителните възможности: GPS-навигатор, сензор за близост, светлинен сензор, електронен компас, гласово управление, биометричен скенер за пръстови отпечатъци и NFC модул.

За проблемите, които не откривате по-долу, се свържете с нашите мениджъри в сервизния център за правилна отдалечена диагностика на вашето устройство и определяне на цената за ремонта. Някои проблеми могат да бъдат отстранявани и без да е необходимо да донасяте телефона си при нас.

Подмяна на екран

Както при всички съвременни устройства, оборудвани със защитното стъкло Gorilla Glass, така и при Galaxy S5 основният проблем е в това, че дори и при незначителни удари се образуват пукнатини по стъклото или екрана. Много хора погрешно смятат, че защитните свойства на стъклото Gorilla Glass са много добри и то трудно може да се счупи, но това не е съвсем така. На това, собствениците на S5 не бива да разчитат – то е защитено от надраскване, но не във всички случаи. Например, при въздействие на метални предмети, рискът от надраскване на стъклото е много висок. Впрочем, ако стъклото е счупено или има други повреди, то винаги можете да се свържете със сервизния център Gsmservice24.com за отстраняването на един или няколко дефекта.

S5 има дисплейн модул, който се състои от няколко слоя: защитно стъкло, сензорен екран (тъчскрийн) и дисплей. Всички тези компоненти могат да се развалят поотделно.

Също така, няма нищо чудно в това, че дори и със счупено стъкло, останалата функционалност на устройството няма да се наруши, което означава, че дори и при такъв случай ще можете да извършвате позвънявания, устройството ще реагира на допир и ще изпълнява другите си функции. Тоест вие ще можете да продължите да използвате смартфона си дори и със счупеното стъкло, но няма гаранция, че някое от парченцата на стъклото няма да надере дисплея и изображението да се изгуби. Също така, поднасяйки устройството със счупеното стъкло към лицето си има голяма вероятност от наранявания и порезни рани.

Подмяната на дисплея и стъклото може дори да се наложи, ако по устройството няма външни повреди, но се наблюдават подобни неизправности: липсва изображение, картината е изкривена, има мъртви пиксели, понякога дори на места сензора не реагира, прави грешни реакции и т.н.

Ремонт на разговорния високоговорител

Поднасяйки телефона си до ухото, вие чувате своя събеседник благодарение на разговорния високоговорител. В не редки случаи обаче, при оплаквания от лоша чуваемост, това може да се дължи на много фактори, сред които най-често срещаните са по вина на попадналата вътре прах и вода. За съжаление, говорителят е проектиран така, че да не може да се почиства и това може да доведе до по-големи щети с него, така че ако не можете да чувате събеседника си или го чувате много лошо най-вероятно е необходимо да се подмени говорителя за ухото .

Подмяна на полифоничния високоговорител

Полифоничният говорител възпроизвежда музиката и другите звуци на устройството. Неговата структура се различава значително от тази на разговорния високоговорител и изглежда доста по-различно. Той може да се развали под влиянието на същите фактори – вода, прах и мръсотия. В редки случаи, когато говорителя се е повредил той работи или много тихо или звукът периодично изчезва. В нашия сервизен център акустичният блок с полифоничния високоговорител  ще бъде ремонтиран за около 10-30 минути.

Ремонт на системния конектор и микрофона

Чрез системния конектор вие зареждате устройството и го синхронизирате с персоналния си компютър, а също така чрез него работите и с външните допълнителни аксесоари. Неизправният захранващ конектор не позволява да зареждате устройството си или да го синхронизирате с вашия компютър. Най-разпространените за това причини са попадане на влага, разбиване на гнездото или контактите му не прилягат плътно към площта на шлейфа, където е разположен и самия конектор. Той се намира на същия шлейф, където е разположен и микрофона. Микрофонът възпроизвежда вашия глас и чрез него събеседникът ви чува, так че той не бива да се бърка със слушалката и обратното. Така, че при неизправен микрофон, събеседникът може да не Ви чува или ви чува със смущения. Тъй като конектора и микрофона се намират на един и същи шлейф, поотделно те не се подменят, което означава, че ако някой от тях се е развалил се извършва подмяна, както на конектора за зареждане, така и на микрофона. Между другото, ако говорим за такава неизправност, като „лоша чуваемост на събеседника“ или „събеседникът не Ви чува“, то това не винаги се дължи на повреден микрофон или високоговорител, а често се дължи на проблем с приемането на сигнала/предаването на сигнала по клетъчната мрежа, което точно може да се определи чрез безплатната диагностика.

Подмяна на четеца на сим-картата и на картата памет

Картовите четци рядко се повреждат от само себе си. Най-разпространеният проблем е в повреда на контактите, което настъпва в следствие от неправилно поставяне на картата и карта в друг формат. Ако обаче шлейфа се повреди, без външни въздействия, то Вие можете да срещнете следните проблеми: устройството не „вижда“ сим-картата, не „вижда“ картата памет, периодично „губи“ картите и т.н. В този случай, ремонтът на модела е много сходен с този на Samsung Galaxy Note 3 и не само!

Подмяна корпуса

Оригиналният корпус на Samsung Galaxy S5 се състои от заден капак на батерията, задна част на корпуса и декоративни бутони. По принцип, подмяната на капака на Samsung Galaxy S5 се налага след падания, при което корпуса се чупи или се получават различни деформации. Тук трябва да се има предвид, че този модел е защитен по международния стандарт IP-67 – защита срещу попадане на прах и краткотрайно потапяне във вода. Ако се натъкнете на неквалифицирани специалисти, съществува огромен риск да лишите смартфона си от това му качество. При нас можете да подмените корпуса на Samsung Galaxy S5, без той да загуби защитните си свойства.

Наши услуги:

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906
Възможност за изпращане с куриер от следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Стара Загора, Русе, Смолян, Разград, Силистра, Ловеч, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Видин, Габрово, Враца, Велико Търново, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Хасково, Перник, Шумен, Добрич, Сливен и други.