Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Син екран на iPhone

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

Всички, които имат обичаен стационарен компютър, навярно си спомнят разочарованието, когато за първи път са се сблъскали с небесния – син цвят на монитора и дългия неразбираем текст върху него. Въпреки това, доста бързо се научихме да разбираме какво иска windows с това и BSOD престана да бъде проблем. Що се отнася до собствениците на яълковите телефони, то техните сини екрани на смъртта не са толкова известни и фактически триумфалното му шествие започна от модела Iphone 5s. И за разлика от компютрите, на дисплея на айфона отсъстват указателните надписи, от които може да се досетите какво иска и как да му помогнете.Син екран на Айфон

Как изглежда?

При опита да актуализирате, отворите текстов редактор или напълно произволно и без причина, екрана на айфона става син и не реагира на докосванията. Понякога, той започва многократно да се рестартира, докато не се види синият екран и рестартирането започва отначало. Ако имате силен късмет, то в даден момент грешката може да се прекрати, което ще стесни кръга при търсене на повредата в устройството.

Каква е причината?

Първите собственици на Iphone 5s имаха нещастието да видят синия екран на смъртта, малко след закупуването на чисто новото си устройство. Първоначално основният виновник за BSOD беше безплатното приложение iwork, което имаше проблеми с фоновия режим. И всеки път, когато се опитате да върнете прозореца на текстовия редактор, пред щастливите собственици на ябълковото устройство се появяваше синият екран на смъртта.

По-късно, ios 7 беше обвинен в несъвършенства и беше обявено, че при изтегляне на нова актуализация, проблемът ще се заличи от само себе си.

При удари и падания, в резултат на които шлейфът на дисплея се повреди, в този случай проблемът се решава чрез замяна на дисплейния шлейф на Iphone 5s, или екранния модул, но ако проблемът е в него, за съжаление самият тъчскрийн не подлежи на никакъв ремонт.

Прегряване на устройството. Това доста често се наблюдава в случаите, ако апаратът не улавя Wi-Fi мрежата, това е варварски начин за прегряване на Iphone 5s без неговото разглобяване. Този метод има практическо оправдание (Wi-Fi модулът е ​​фиксиран с помощта на термо-лепило и от силен трясък или удар той може да се отлепи от платката). И наистина може да помогне, но, уви, не за дълго. Съветници твърдят, че не е нужно да плащате и да носите айфон на майстор, ако Wi-Fi не работи, тъй като отново може да прегрее на същото място.

Ако това твърдение е основано на техния опит, то те може и да си го разбират, но нито един квалифициран специалист не може да поправи айфон, без да го разглоби! Именно поради такива проблеми айфон извежда синия екран на смъртта, след известно време. Точно поради прегряването съществува и голям риск двойка съседни чипове да се допрат, след което ще трябва или да се подмени цялата системна платка, или да се извърши дългият и досаден процес по възстановяване на повредените писти.

Дори и ако устройството успешно е било разглобено и удачно е извършена подмяната на екрана, дисплеят се нагрява от Wi-Fi модула или е извършена друга хардуерна поправка, съществува риск отново да възникне повреда поради лош монтаж. Ние често акцентираме вниманието си върху сглобяването на айфоните, тъй като те са много по-различни, въпреки че се различават само с 0,1-0,2 мм.

Тази разлика е много критична и при несъвпадение на винтовете в техните места може да възникнат много проблеми, включително и появата на син екран на смъртта в айфон, за който в момента става дума. Всичко това може да възникне поради деформация на шлейфа. Също така, на майсторите все още им предстои и подмяна на дисплейния шлейф на Iphone 5s. Ако нямате много късмет, то след това и процесорът може да изгори.

Другата причина е свързана с Jailbreak, който предполага отхвърляне от iOS и преход към други приложения.

В доста чести случаи, айфон посинява след обновяване до последната версия на itunеs по въздуха.

Но когато гаранцията е изтекла, или свободното време, нервите и парите са по-значими за вас от самите права на потребителя, то донесете айфона си при нас. Ние ще установим причината за синия екран на Iphone 5s и ще направим всичко възможно, да съживим вашия ябълков другар.

Наши услуги:

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906