Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Sony Xperia L1 сервиз

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->
Sony Xperia L1 сервиз

Счупено стъкло на Sony Xperia L1 – какво се сменя?

Повечето съвременни смартфони са оборудвани с неразглобяем дисплейн модул, в състава на който влизат дисплея (матрицата), сензорния дисплей (тъчскрийна) и защитното стъкло на дисплея. Това означава, че смяната на изброените елементи поотделно е невъзможна, най-малкото ако се изисква високо качество на ремонта. Оригиналният екран на Sony Xperia L1 идва директно с рамката (основата) на корпуса още от фабриката и в неговия състав влизат горната и долната част на корпуса. Ако срещнете дисплейн модул без корпусната рамка – това е копие на детайла.

Проблеми със звука на Sony Xperia L1

Двата високоговорителя възпроизвеждат звука от устройството. Разговорният говорител се намира в горната част и чрез него чувате събеседника при разговор, а долният високоговорител е полифоничен и възпроизвежда външните звуци. Прахта, влагата, мръсотията – всичко това причинява повреда на говорителите. Повреденият високоговорител може не само напълно да спре да работи, т.е. не възпроизвежда звук, но и да се отличава с намалена сила на звука и допълнителни външни звуци/деформации. Смяната на говорителя на Sony Xperia L1 отнема само 30 – 40 минути.

Ако при разговор, не Ви чуват, то тук проблемът се крие в микрофона, защото именно той предава гласа Ви на другата страна и много хора го бъркат с високоговорител. Микрофона се намира на отделна платка, върху която също е разположен и конектора за зареждане. Когато не Ви чуват, т.е. микрофона не работи, когато устройството не реагира на зареждането или не се синхронизира с компютъра, то тогава се подменя долната платка заедно с микрофона и системния конектор на Sony Xperia L1.

Ремонт на страничните копчета на Sony Xperia L1

Характерна особеност на смартфоните Xperia е разположението на всички бутони от едната страна. Вътре, механизмите на тези бутони се намират върху един продълговат шлейф, който трябва да се смени, ако един от бутоните престане да се натиска, не реагира от първия път или създава фалшиви натискания. Има и случаи, в които спират да работят едновременно няколко бутона, но това се случва много рядко и обикновено след падане или проникване на влага. Отделно механизмите на бутоните не се сменят, така че при възникване на проблеми с бутоните се извършва цялостна подмяна на страничния шлейф на Sony Xperia L1.

Подмяна на камерата на Sony Xperia L1

Когато става въпрос за проблеми с камерата, то първото нещо което идва на ум е неизправност във вид на липсата на фокусиране или размазани снимки и краш на приложението на камерата (камерата на Sony Xperia L1 не се стартира). Могат да се срещнат и други проблеми, но те са изключително редки и начините за решаването им са индивидуални. В случай на неясни снимки, винаги си струва да се обърне внимание на състоянието на защитното стъкло на камерата и ако върху него има увреждане, то всички проблеми вероятно са заради него. Прозорецът на камерата на Sony Xperia L1 се сменя отделно от нея. В случай на неуспешни опити за стартиране на камерата, проблемът може да се крие както в камерата, така и по-дълбоко, но това ще ни го подскаже само диагностиката, която между другото в нашия сервизен център е абсолютно безплатна.

Sony Xperia L1 бързо се разрежда

Ако Сте закупили смартфона не толкова отдавна, а вече се сблъсквате с този проблем, не бързайте да обвинявате във всичко батерията, защото често бързия разряд е предизвикан по други причини. Във всеки случай, след провеждане на диагностика ще можем да кажем по-точно за какво става дума. Ако използвате устройството от година или повече, и се сблъскате с бързия разряд, то тук най-вероятно батерията вече е остаряла и е време да я смените. Подмяната на батерията на Sony Xperia L1 в нашия сервизен център се извършва за един ден, а новата, която ще поставим е 100% фабричен оригинал, доставен директно от завода на производителя. По същия начин, когато батерията е остаряла, устройството може да започне произволно да се изключва.

Смяна на корпуса на Sony Xperia L1

Пълната подмяна на корпуса е изключително скъпа процедура, защото както стана ясно и в началото на текста, част от корпуса влиза в състава на дисплейния модул и отделната му смяна не е възможна. Можете да замените поотделно следните детайли: лявата част, дясната част, капака и прозореца на камерата. Процесът по смяната на корпусните елементи отнема по-малко от 40 минути, а гаранцията за извършената работа е 30 дни.

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906
Възможност за изпращане с куриер от следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Стара Загора, Русе, Смолян, Разград, Силистра, Ловеч, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Видин, Габрово, Враца, Велико Търново, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Хасково, Перник, Шумен, Добрич, Сливен и други.