Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Sony Xperia XZ Premium сервиз

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->
Sony Xperia XZ Premium сервиз

Подмяна на оригиналния екран на Sony Xperia XZ Premium

Оригиналният екран на Sony Xperia XZ Premium се предлага във вид на дисплейн модул, в състава на който влиза самия дисплей, сензорния панел, защитното стъкло и рамката на корпуса. Ако Сте счупили дисплейния модул без корпусната част – това е неоригинален детайл, а фалшификат. При поставяне на неоригинални детайли, рискувате да загубите качественото цветопредаване, тъй като копието се залепва върху старата рамка на корпуса с лепило. Смяната на стъклото на Sony Xperia XZ Premium отделно от дисплея, както и обратното, е невъзможно. Тук има недостатък във вид на това, че ремонта е сравнително скъп, но се намира и значителен плюс – качеството на изработката.

Звукът е станал по-тих

За да предотвратите възникването на този проблем, не оставяйте устройството на въздействието на външната среда. Прахът, калта и влагата винаги водят до влошаване в работата на говорителите. Звукът самостоятелно не може да стане по-тих, а причината винаги е външна. В горната част на телефона се намира разговорния говорител, а в долната говорителя за възпроизвеждане на външните звуци, който е направен във вид на акустичен блок. Във всеки случай, ако се нуждаете от подмяната на говорителя на Sony Xperia XZ Premium, то ние с радост ще Ви помогнем!

Събеседникът не Ви чува?

Микрофон – детайл, който при разговор предава Вашия глас на събеседника. Често го бъркат с високоговорител, но това е абсолютно различен по своята функционалност детайл. Говорейки за това, какво може да предизвика неизправност в микрофона, то това са прахта, влагата и мръсотията. За щастие на собствениците на този модел, смяната на микрофона на Sony Xperia XZ Premium е евтин ремонт и отнема само един час.

Не работят слушалките на Sony Xperia XZ Premium

Жакът за слушалките е неразделна част от съвременния телефон и не жакът е критичен проблем. Най-често, повредата в конектора се изразява в липсата на звук в един от каналите (ляв или десен), но също така, звукът може да отсъства и напълно. Ако Сте уверени в здравината на Вашите слушалки, то тогава Ви е необходима смяна на конектора за слушалки на Sony Xperia XZ Premium.

Смяна на страничните бутони на Sony Xperia XZ Premium

Изненадващо, компанията Sony в този модел е решила да се отклони от своите традиции и да постави бутона за включване, отделно от останалите бутони. Бутонът за включване и скенера за пръстовия отпечатък този път са в един цял детайл, и ако бутонът е спрял да работи, или скенера не разчита отпечатъка на пръста, то това означава, че скенера на пръстовите отпечатъци се сменя заедно с бутона за включване на Sony Xperia XZ Premium. Бутоните за регулиране на звука и бутона за камерата са разположени на друг шлейф и когато има проблем с някой от тези бутони, то те се сменят заедно. Но има и един нюанс, т. к.шлейфа на бутона за включване се свързва с втори шлейф и проблемът може да бъде в него, когато не работи бутона за включване.

Sony Xperia XZ Premium не се зарежда, не се синхронизира с компютъра

Зареждането и синхронизацията на устройството става посредством USB-конектора Type-C. Ако устройството все още се включва и работи с последен дъх, но по никакъв начин не реагира на зареждането или свързването към вашия компютър, то значи проблема е в некачествения (дефектен) конектор. Подмяната на системния конектор на Sony Xperia XZ Премиум отнема не повече от един час, а гаранцията за ремонта е до 30 дни.

Не се стартира камерата на Sony Xperia XZ Premium

Повредата на камерата се наблюдава при падания, попадане на влага или отказ на софтуера, а всеки път проблема може да се прояви по различен начин. Ако се случи механично въздействие, най-често камерата просто не се стартира, а при опит за стартиране на приложението, камерата извежда грешка за невъзможност за работа. За съжаление, това при смартфоните на Sony е нерядко явление. Липсата на фокус - това също е толкова често срещан проблем. Но тук проблемът може да се крие както в самата камера, така и в обектива на камерата, който се намира на капака. Смяната на камерата на Sony Xperia XZ Premium отнема по-малко от един час, ако разбира се детайлът е в наличност.

Sony Xperia XZ Premium не “вижда“ сим-картата или картата с памет

При възникване на проблеми с вашата сим-карта, ако не е имало механично въздействие, първото нещо, което има смисъл е да се смени сим-картата с нова. Заработи? Добре! Не? Очакваме Ви на диагностика! Когато устройството не “вижда” картата, то извежда "няма сим-карта" или "отсъства...", ако устройството пише "няма мрежа", то значи че апарата вижда сим-картата, но има проблем със сигнала. Най-често, когато апарата не вижда сим-картата или картата с памет, повредата е в контактите на четеца. Това се случва поради небрежно изваждане на сим-картата или обратното, при нейното вкарване. Смяната на четеца на сим-картата или картата с памет е процес, който отнема един-два часа.

Бързо разреждане на Sony Xperia XZ Premium

Ако само наскоро сте купили устройството и се сблъскате с бързия му разряд, то това значи, че трябва да занесете апарата за ремонт в гаранционния сервиз, а ако Вие сте изправени пред проблема след година (плюс/ минус) експлоатация, то най-вероятно батерията на устройството "умира". Диагностиката в нашия сервизен център е безплатна и само тя може да определи каква е причината за бързото разреждане на акумулатора или нещо друго. Ако искате да направите експресна подмяна на батерията на Sony Xperia XZ Premium без диагностика, то това ще отнеме по-малко от един час.

Смяна на корпуса на Sony Xperia XZ Premium

В самото начало на текста бе посочено, че страничната рамка влиза в състава на дисплейния модул и поотделно те не се подменят. Ако се интересувате от пълна подмяна на корпуса, то тогава ще трябва да сменим и модула. Задния капак за щастие се сменя отделно, но бъдете внимателни – не е толкова трудно да се натъкнете на фалшификат.

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906
Възможност за изпращане с куриер от следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Стара Загора, Русе, Смолян, Разград, Силистра, Ловеч, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Видин, Габрово, Враца, Велико Търново, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Хасково, Перник, Шумен, Добрич, Сливен и други.