Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Технология на двусимовите телефони

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

технология на двусимовите телефониТелефоните, поддържащи цели две SIM-карти, за нас са се превърнали вече в обичайно явление. Това е много удобно, тъй като можете да избирате по-евтин тарифен план за разговори и Интернет. Но знаете ли, че в двусимовите телефони се използват различни технологии за мрежова връзка?

Експертите разграничават три технологии за използване на две SIM-карти: пасивен Dual SIM, Dual Stand-By и активен Dual SIM. Първата технология се счита за вече остаряла и днес почти не се използва в смартфоните. В този случай, въпреки, че са поставени две SIM-карти, чрез телефона може да се използва само една. Избира се активната карта в ръчен режим. Това не е много удобно и устройството често се „бъгва“ и техните собственици им се налага да се обръщат към сервизни центрове за ремонт на телефони.

Общ радиомодул

Dual SIM Standby технологията поддържа работа с две SIM-карти в режим на готовност, но по време на разговор чрез едната от тях, втората карта се изключва. И всичко това се дължи на факта, че тези карти работят с един радиомодул. Ако сте делови човек и за вас е важно винаги да поддържате връзка, то тази технология не е много подходяща, защото по време на разговор по една от картите, втората ще е извън мрежата и на нея никой няма да може да ви се обади. След приключване на разговора обаче, втората карта се активира отново.

Активни SIM

При използване на Dual Active SIM технологията, в телефона работят два напълно самостоятелни радиомодула. При този подход по време на разговора са активни и двете сим-карти. Но подобна технология консумира много енергия от батерията и такива телефони са значително по-скъпи.

На пазара вече се появяват устройства с три и дори четири сим-карти. Най-често в тях се използват смесени технологии. Например, една карта може да се постави в отделен модул, а други две – на един общ. Или на всеки един модул може да бъдат поставени по две SIM. Технологиите за многосимови телефони са удобни, но потребителя трябва да приеме факта, че по-бързо ще се разрежда батерията в сравнение с едносимовите телефони. При избора на смартфон с Dual SIM Active система, обърнете внимание на капацитета на батерията, в противен случай ще трябва да зареждате устройството си по няколко пъти на ден. Ще научите повече за типа на използвания радиомодул от неговите технически характеристики. Е, все пак ако имате проблеми с работата на радиомодула на устройството, моля свържете се с оторизирания ни сервизен център.

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906