Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Телефони с две SIM-карти: как да изберем?

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

Производителите на мобилни телефони все по-често започнаха да произвеждат дву- и трисимови апарати. Ползите от тези джаджи вече бяха оценени от мнозина.

  • Възможност за бързо превключване между операторите и SIM-картите;
  • Възможност за подмяна на СИМ-картата, без разглобяване на телефона (от менюто или с помощта на преходник);
  • Различни функции на картите – за разговори, другата – за SMS или сърфиране в Интернет.

Телефони с две SIM-карти: как да изберем?

Активна само едната SIM-карта

Най-простият тип мобилни телефони с две SIM карти – това са Dual SIM. В тези устройства може да бъде активна само едната SIM-карта. Превключването между тях се извършва от менюто „Настройки“. Тоест, за да изпратите SMS към друг номер, трябва да отидете в меню „Настройки“, да изключите съществуващата СИМ-карта и да активирате втората. Разбираемо е, че на неактивния номер никой няма да може да Ви звънне. Днес тази технология се смята за отживелица. Освен това опитът показва, че за ремонт най-често постъпват най-евтините модели мобилни телефони.

Условно активни и двете SIM-карти

Dual SIM Stand-By устройствата са направени така, че в тях са активни едновременно и двете СИМ-карти. Въпреки това втората SIM става неактивна, когато потребителя говори по първата. Тези мобилни телефони струват малко повече от първите, но не са прекалено скъпи. Повечето производители предлагат този вид двусимови апарати.

Постоянно активни и двете SIM-карти

Ако при разговор по едната линия ви позвънят на другата, то можете да поставите първия разговор в режим на изчакване и да превключите към втората. Това удобство стана възможно благодарение на двата радио-модула (в по-горе описания вид радио-модулът е само един). Разбира се, и тези апарати все още имат някои недостатъци: това не е най-ниската цена и батерията по-бързо се изтощава.

За да разберете към кой от трите категории се отнася избрания от вас мобилен телефон, просто погледнете маркировката на опаковката му.

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906
Наши услуги:

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906