Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Как да ускорите работата на вашето Android-устройство?

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

ускоряване на android устройствоКолкото и производителен да е вашият смартфон или таблет, работещ на базата на платформата Android, с течение на времето скоростта на работата му ще намалее и той все по-често ще забива и бави дори и на простите операции. За да се избегне това, трябва правилно да се грижим за него, защото операционната система Android има свойството да натрупва грешки и временни файлове, които задръстват паметта и намаляват производителността. Ако не се придържаме към долуописаните препоръки, то потребителя рано или късно ще трябва да се обърне към сервиз за поправка на смартфона.

ОБНОВЯВАНЕ НА ФЪРМУЕРА

Преди всичко, не трябва да се отказвате от актуализациите на фърмуера на смартфона. Всички авторитетни производители редовно пускат актуализации, които коригират грешки от предишните версии, намаляващи производителността. Съвременните смартфони са оборудвани с приложения за обновяване на фърмуера „по въздуха“, т.е. всичко това се случва просто и лесно в автоматичен режим. Но производителите на бюджетните устройства може и да не пускат актуализации въобще. Имайте в предвид това при избора на устройство.

Следете за това, колко приложения използват вътрешната памет. Малкият обем вътрешна памет не позволява да се работи едновременно с много приложения. Имайте в предвид, че много приложения се стремят да работят във фонов режим, отнемайки от вътрешната памет и изразходвайки заряда на батерията. Ако не са ви необходими в този момент – те трябва да се изключват от настройките.

ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВАТ ROOT-ПРАВАТА

Много приложения могат да се прехвърлят на картата памет, но вградените не се местят. Трябва да се отбележи, че някои от бюджетните смартфони имат много малко вътрешна памет, така че употребата на много приложения няма да е възможно, защото не всички важни програми могат да се прехвърлят на картата с памет. Пространството обаче може да се увеличи с помощта на root-правата. След получаването им може да премахнете вградените приложения, които не използвате, преместите върху картата с памет приложенията, при които по-рано тази операция не е била възможна, както и да изпълните някои настройки, повишаващи производителността, като например да клокнете процесора. Но получаването на root-права – това е доста рискован процес и без нужния опита е възможно да извадите устройството си от строя. При това трябва да се помни, че при рутнат телефон не се покрива  гаранцията от производителя. Но root-правата на вашия телефон можете винаги да ги изтриете, след което гаранцията се възобновява.

След получаване на root е възможно дори да се инсталира на устройството ви модифициран фърмуер. Подобен фърмуер – това е неофициална версия на фърмуера, но сред тях има много добри, способни да коригират много грешки. Намирането на такава версия е възможно по специализираните форуми, но внимавайте и четете преди това мненията на потребителите, тъй като някои версии са нестабилни.

Ако сте решили да изтриете някои вградени приложения, преди това за всеки случай направете техни резервни копия – в случай, че изведнъж поискате да ги върнете. Направете копие с помощта на специални приложения, които можете да изтеглите от Google Play. Например, Titanium Backup. Но не изтривайте системни приложения тип лаунчъри или лентата за състоянието, защото те са необходими за нормалната работа на устройството.

ПОЛЕЗНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

Ако не искате да рискувате с root, задължително инсталирайте от Google Play някои полезни приложения, които почистват кеша, управляват автоматично зареждането, спират услуги и приложения, работещи във фонов режим. И, разбира се, трябва да инсталирате антивирусно приложение.

Ако телефонът започне много често да дава грешки, може да се направи връщане на фабричните настройки. Това означава, че устройството се връща към първоначалното си състояние, но заедно с това се изтрива цялата потребителска информация във вътрешната памет, така че преди това трябва да я съхраните. Ако обаче и след това апаратът продължава да работи бавно, обърнете се към сервизния център за диагностика и ремонт.

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906