Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Заключването на активацията в iOS7 на iPad или iPhone остава дори и след флаш в DFU

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

Два работещи iPhoneВ новия iOS7 се появи една много полезна функция – заключване на активацията или activation lock, която Ви позволява да блокирате устройството, дори и от разстояние, ако бъде откраднато, като не просто му поставяте парола, а напълно изключвате iPad, iPhone или iPod, което ще направи използването му невъзможно, докато не бъде правилно въведен Apple ID (акаунт в iCloud).

От една страна това е много добра функция, защото, ако устройството Ви бъде изгубено или откраднато, можете да го блокирате и дори дистанционно да изтрие цялата информация от паметта. За това обаче, Apple-устройството трябва да бъде актуализирано до фърмуер iOS 7 и в iCloud трябва да бъде включена функцията „Намиране на iPhone“.

При създаването на профила Ви в iCloud си струва да защитите своя профил от загуба на потребителското име и паролата.

Иначе в случай на рефлаш, подмяна на сим-картата или по друга причина, устройството Ви ще включи блокирането на активацията, премахването на която ще бъде невъзможно, освен ако не напишете правилно паролата. В DFU режим, Firmware също няма да снеме activation lock!

От друга страна трябва да бъдем внимателни и при закупуване на употребявани iPhone или iPad. След излизането на новия модел iPhone 5s, търсенето на по-старите „пет“ и „четири“ модели значително се повиши.

При покупка на iPhone б/у и след актуализиране до iOS7, трябва да се обърне внимание не само на съвпадението на IMEI на кутията, на гърба на капака и вътре в телефона, а трябва да проверите и пълната функционалност на устройството и да се уверите, че старият собственик е изключил функцията „Намиране на iPhone“ и е заличил iCloud акаунта си от устройството.

Ако това не бъде направено, то продавачът може просто да изключи продадения апарат и вие няма да можете да го активирате, без въвеждане на потребителското му име и паролата на акаунта в iCloud. Бъдете внимателни, такива случаи са все по-често срещани при продажбата на обновени Apple устройства.

Наши услуги:

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906