Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Зле боядисаният iPhone 7

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->
Зле боядисаният iPhone 7

iPhone 7 днес се смята за най-престижното устройство. Смартфонът във всяко цветово изпълнение – е стилен и строг. Когато върху него се появяват малки драскотини и ожулвания, това е разочароващо или пък става причина собствениците да сменят устройството. В края на краищата, престижноста с боядисването не се съчетава.

Двата черни цвята на iPhone 7

Само при iPhone 7 има пет цветови решения. Лидери по продажбите са двата черни цвята. Към тях се прибавя и Rose Gold (златисто-розово), Gold (златисто) и Silver (сребристо). Последният по популярност е аутсайдер, което се забелязва и по ниската му цена в сравнение с другите модели. Но потребителите казват, че с този цвят няма проблеми свързани с драскотините или ожулванията. Така и цвета на неукрасения корпус е малко по-различен от покритият с боя. Затова механичните повреди на "силвъра" не са толкова явни.

Компанията Apple реши да пусне "седморката" в два варианта на черния цвят: гланцов (Jet Black) и мат (Matte Black), като честно предупреди, че в първия от тях драскотините са по-забележими. Потребителите са взели в предвид предупреждението. Въпреки това, именно лъскавия черен iPhone 7 получи огромна популярност и любовта на потребителите. Наистина, гланцираната повърхност на "черния оникс" изглежда по-наситен. Ако до него поставим матирания Айфон, то той ще изглежда като тъмно-асфалтов.

Оцветяването по никакъв начин не се отразява върху здравината на устройството. С пръстовите отпечатъци обаче положението е по-лошо по отношение на Jet Black – през цялото време повърхността му трябва да се бърше, за да се отървете от неприятните петна по целия корпус.

Нетрайната боя

Зле боядисаният iPhone 7

Собствениците на матираните и лъскавите модели са изправени пред нетрайност на боята, което никак не отговаря на нивото на качеството на продуктите, обявени от Apple. Привидно, олющванията на боята върху корпуса, които в някои случаи се появяват по телефоните дни след покупката им, не отговаря на нивото на Apple. Но точно този козметичен дефект стана причина за огорчението на много от потребителите. Олющената боя около високоговорителя, входовете за слушалките и зарядното устройство развалят настроението на много от собствениците на iPhone 7 и iPhone 7 Plus.

Черният матиран цвят, както и другите форми на цвета, се получават по пътя на анодизирането. За получаване на черния оникс, боята минава през девет етапа и се комбинира с процеса на полиране. Но, както показва практиката, и двете черни покрития на телефона са изложени на механични повреди. За справедливостта трябва да се отбележи, че матираният вариант е все пак по-често страдащият от надрасквания на боята, а гланцовия – от микродраскотини по корпуса.

Какво казват от "Ябълковата империя"

Производителят честно предупреди, че в черния оникс ще бъдат видими драскотините и пукнатините. За това на клиентите първоначално им беше предложено да си закупят заедно с айфона и калъф за него. Цветът и гланца при закупуването са наистина красиви и предпочитани. Но за драскотините и нарушаването на целостта на цветовете никой не предупреди потребителите. Дефектите се появяват дори и по устройствата, чийто собственици внимателно са ги поставили в калъфи. Дефектите се образуват по незащитените от двете страни участъци.

Възмутените клиенти с този проблем се обърнаха към компанията с призив да им подмени устройствата. От Apple се вслушаха в хората, но гаранционно не признаха проблема с драскотините, уверявайки клиентите, че този козметичен дефект може да се избегне, защитавайки телефона. Въпреки това, по форумите хората се оплакват, че проблема с лошото качество на боядисването не се отстранява с помощта на калъф.

Подобно положение се наблюдаваше и при черния iPhone 5. Изглежда, че компанията стъпи на едно и също гребло втори път. Една от причините за това е химичната реакция на боята с микрочастиците на потта на потребителя. Ако това наистина е така, то това е голям тлъст минус за световно известна компания, чието име е синоним на съвършенство и качество.

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906