Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслюужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Големи отстъпки
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

iPhone 12 mini

iPhone 12 mini е миниатюрната версия на поредицата нови смартфони, които Apple представи миналата година. Колкото и да се развиват технологиите, да бъдат усъвършенствани и устойчиви на различни околни влияния, в даден момент настъпва някаква неизправност, изискваща ремонт в специализиран сервизен център. Кои са най-честите причини за повреда на iPhone 12 mini и лесно ли се оправя този модел?

Кои са основните причини за необходимостта от ремонт на iPhone 12 mini

Както знаем, съвременните мобилни устройства, включително и фирмените смартфони на Apple, са изключително елегантни, красиви и удобни за използване. Те обаче са твърде чупливи и често се нуждаят от ремонт, поради решението на производителите да използват за външен слой на корпуса стъклено покритие. Въпреки че това стъкло е закалено и е най-новото поколение Gorilla Glass, дори и при лек удар в твърд и плътен предмет, лесно може да се счупи и да се покрие с множество микропукнатини. Това важи както за целия корпус, така и за дисплея. 

Тази слаба черта и необходимостта от чести ремонти при съвременните мобилни устройства е характерна не само за моделите на Apple, но и за всички подобни електронни джаджи. Ето и списък с най-често срещаните повреди на iPhone 12 mini:

  • Липса на реакция при натискане с пръст върху екрана;

  • Механични повреди и пукнатини по целия корпус след удар или падане;

  • Липса на образ или неговото частично изобразяване;

  • Неправилна реакция от сензорния дисплей;

  • Трудности при зареждането на батерията или невъзможност за пълното възстановяване на заряда.

Лесен ли е за ремонт

Съгласно проведените от специализирания портал iFixit тестове за ремонтопригодност на iPhone 12 mini, експертите са установили, че от общо 10 точки, устройството трябва да получи 6 точки. От портала твърдят, че след тестовете, заключението е, че при подмяната на екрана, батерията и повечето отделни части на iPhone 12 mini не са имали проблеми. Това до голяма степен се дължи на изцяло модулната структура на устройството и лекотата при отстраняване на повредения детайл и монтиране на новия. 

От сайта също твърдят, че трудности се срещат при разглобяване на устройството, поради необходимостта от наличие на специализирани инструменти и голямо количество лепило. Това до известна степен идва и от поддръжката на водоустойчивост и нуждата от силна херметизация. Друга трудност, която са срещнали от iFixit, по време на тестовете за лекота при ремонта, е при премахване на стъкления заден панел. Причината е в неговата крехкост и чупливост, което налага прецизна работа.

Трябва ли да се доверяваме на специализиран сервиз

Както вероятно забелязвате, от по-горе написаното, ремонтът на iPhone 12 mini изисква наличие на специални инструменти и оборудване, както и подходящи професионални умения, които в голямата част от потребителите на тези мобилни устройства липсват. Това налага оставяне на ябълковия смартфон в специализиран сервиз, като GSMService24, който се е доказал през годините със своите качествени услуги и ниски цени.