Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслюужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Големи отстъпки
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Ремонт на лаптопи и компютри

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

Настолните и мобилни компютри вече присъстват почти във всеки дом и са употребявани повече от всякога, а наред с това все по-често се сблъскваме с различните хардуерни проблеми, появили се по една или друга причина. В по-долните редове ще споменем по-разпространените, причините за появата им и ще обясним как да ги предотвратите. Ще дадем съвети, когато правите ъпгрейд и защо да изберете именно нас.

Какви са често срещаните неизправности

В следващите редове ще изброим по-разпространените, с което да Ви улесним с диагностицирането и предпазването от тях. Ще ви запознаем с неизправностите при:

  • охлаждането;
  • спирането на захранването;
  • счупените панти на дисплея;
  • натрупалото се статично електричество.

поправка на лаптоп На първо място стои прегряването, в следствие на натрупалата се по вътрешните елементи прах. Тя се наслоява върху охлаждащите вентилатори, радиаторите и самите елементи, с което силно затруднява охлаждането им. Продължителното прегряване на елементите води до излизането им от строя и спирането на тяхната работоспособност. Това е един от основните причинители на множество проблеми, така че почиствайте редовно вътрешността на системата и ако забележите безпричинно рестартиране или спиране, незабавно я изключете и потърсете нашата помощ за да предотвратите по-големи и скъпи ремонти.

При лаптопите също се наблюдава голям процент на прегряванията и в много случаи ремонтът е доста скъп, тъй като се стига до отлепване на основни чипове от дъното. Не пестете от почистване на лаптопа си защото мръсотията може да Ви донесе големи главоболия. Честа повреда е и счупването на пантите на лаптопа. За да ги предпазите, отваряйте и затваряйте дисплея по-плавно, държейки го в средата.

Друг разпространен проблем са зачестилите спирания на захранването, както и токовите пикове. За предпазване от тях, ние препоръчваме задължителна употреба на UPS. В населените области, където има изградена открита по стълбовете LAN мрежа, в много от случаите изгарят мрежовите LAN компоненти от статичното електричество, натрупано по откритите кабели. За такива места е задължително да се поставят LAN протектори и допълнителна LAN карта. При тяхното наличие, дори и да получите доза високоволтов удар от трасето на интернет, те ще изгорят и ще предпазят машината Ви.

Съществуват още доста и разнородни повреди, но се надяваме, че знаейки за най-срещаните и как да ги предотвратявате, ще е достатъчно за вас.

Кога да правим ъпгрейд и на какво да наблегнем

Ъпгрейдът, както повечето знаят, е добавяне или подмяна на определени части с по-мощни такива с цел повишаване на производителността и удължаване на експлоатационния период. Обикновено клиентите се сещат за надграждане, когато машината стане много бавна и напълно неизползваема. Не чакайте толкова, защото момента настъпва обикновено дълго време след закупуването – достатъчни са поне 2г. и е възможно вече да не се предлагат компоненти за нея. Времето от 1 до 1,5 години след закупуване е най-подходящото за надграждане, осигурявайки си постоянно актуална и бърза система. Голям реално осезаем приръст в бързодействието оказва RAM паметта, за това добавяйте колкото е възможно повече, като правилото е поне да я удвоите.

По-добрата видео карта помага на геймърите да играят най-новите игри в по-добра резолюция и с по-реалистични ефекти. Не на последно място е и процесора, особено ако машината се ползва за игри и приложения, изискващи повече процесорна мощност.

Не забравяйте да уточните, за какви цели ще се ползва компютъра, за да може предвидения от Вас бюджет да се оползотвори максимално добре за целта.

поправка на преносим компютър

Защо да използвате услугите на GSMService24

Защото работейки десетки години с вносителите на компоненти, получаваме добри отстъпки и можем да си позволим конкурентни цени за цялостната услуга, а професионалните ни майстори ще си свършат работата максимално качествено и бързо.

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906
Възможност за изпращане с куриер от следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Стара Загора, Русе, Смолян, Разград, Силистра, Ловеч, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Видин, Габрово, Враца, Велико Търново, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Хасково, Перник, Шумен, Добрич, Сливен и други.