Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслюужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Големи отстъпки
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Може ли да се ремонтира iPhone 13 Pro Max

Издаден на 24 септември, iPhone 13 Pro Max блести с 6.7 " ProMotion OLED дисплей. Той разполага с превъзходен чип A15 Bionic, керамичен щит, скенер LiDAR със система за автоматично фокусиране, новата ултра-широка камера за използване на макро фотография, 5G и много други хардуерни подобрения, които няма да получите в нито един друг смартфон.

Но за съжаление, дори и да е най-добрият смартфон на Apple за 2021 г., с всички тези постижения, в един момент вашият iPhone може да се окаже в доста лоша ситуация.

Нека бъдем честни, Apple прави някои наистина добри неща като маркетинг и изграждане на екосистеми. Но улесняването на ремонта на телефоните им не е едно от тях. Всъщност Apple се старае да направи своите смартфони все по-трудни за поправяне. 

Най-чести щети 

Едни от най-честите проблеми, които могат да ви доведат до сервиз, са именно спукване или счупване на екрана. Модерният OLED дисплей е ултра тънък и изящен, но счупването му прави невъзможно използването на съвременната Face ID функция. Тя не би сработила, ако се наложи смяна на дисплея. Бъдете сигурни обаче, че личните ви данни са защитени и това не крие риск от тяхното изчезване. 

Колкото и добре да се грижите за скъпата си придобивка, шансът да я изпуснете във вода е голям. Дори и да има степен на водоустойчивост IP68 е добре да не рискувате. Знаем, че стъкленият “конектор” е много малък, но чувствителен, и когато течността го изплакне, остатъкът от влага може да доведе до късо съединение. Това на практика ще повреди телефона напълно. 

Добре е да споменем, че отваряйки устройството, виждаме, че високоговорителят за слушалки не е прикрепен за дисплея, както досега. Кабелът между предната камера и хардуера на Face ID се свързва с канал, който насочва звука в горната част на дисплея. Това е в голям плюс за потребителите на марката. Минусът е, че високоговорителят е хванат под логическата платка, което означава, че ще трябва да се премахне платката, за да се смени.

При предната камера също има някои промени. Apple са преместили точковия проектор от ръба към центъра на модула, което крие малка тайна – сензорът за наводнение, който преди е бил част от дисплея и е необходим компонент на Face ID, сега е интегриран в този нов модул с двойно предназначение. А както споменахме вече, Face ID работи дори когато изключим предния сензорен модул, но всяка смяна на дисплея обаче премахва функцията за разпознаване на лице.


Като обобщение можем да кажем следното

  1. Смяната на дисплея и батерията остава най-честата повреда на новите iPhone.

  2. Повечето други компоненти са модулни и лесни за достъп или подмяна.

  3. Множеството видове винтове правят ремонта по-труден.

  4. Методите за хидроизолация усложняват някои ремонти, но правят (скъпите) щети от водата по-малко вероятни.

  5. За пореден път двойното стъкло означава повреда при падане и въпреки подобренията в издръжливостта през годините, все още лесно се спуква.

  6. Сдвояването на софтуерни компоненти излишно усложнява много ремонти, подкопава доверието в ремонта от трети страни и намалява функционалността на устройството след това.