Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслюужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Големи отстъпки
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Смяна на дисплей на телефони

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

Дисплейният модул в съвременните телефони – това е детайлът, състоящ се от сензорно или защитно стъкло и от самия дисплей.

Величината и качеството на картината на дисплея играят ключова роля при избора на нов телефон. Все пак от него зависи удобството при работа, четене на текст, играене на игри и т.н. Дразнещо е обаче когато дисплеят на телефона престане да ни радва поради повреда и когато трябва да се подмени.

При такива случаи не бива да се отчайвате, а да се замени дисплейният модул. Възможно е конструкцията на телефона, както и естеството на повредата да позволят замяната само на дисплея, оставяйки оригиналното сензорно стъкло.

В някои телефони сензорното стъкло и дисплеят не са залепени с прозрачно лепило и вместо това е използвано двойнозалепваща се лента, прокарана по края на дисплея. Ако телефон с такъв дисплейн модул се повреди, а сензорното стъкло е непокътнато и няма мъртви зони и счупвания, то той може да бъде заменен, запазвайки оригиналното сензорно стъкло.

В сервизния център GSMService24 можем да заменим дисплея на телефона Ви отделно при изправно сензорно стъкло.

Нека разгледаме основните симптоми на неизправния модул на мобилните телефони, при които е нужна подмяната на дисплея и особеностите на ремонта:

  1. Механични повреди на дисплея на телефона;
  2. Телефонът е залят с течност;
  3. Вертикални или хоризонтални ивици върху дисплея на телефона;
  4. Дисплеят „изгаря“ от син, черен или бял цвят;
  5. Има маслено петно върху дисплея на телефона.

Нека разгледаме по-подробно причините и способите за отстраняване на неизправностите на дисплея на телефона, довеждащи до появата на тези симптоми.

Механични повреди на дисплея на телефона

Смяна на дисплей на телефони самсунгПонякога при падане на телефона или силен натиск върху дисплея, сензорното стъкло, благодарение на своята гъвкавост, остава непокътнато. Но самият дисплей обикновено не излиза късметлия и върху него се появяват пукнатини или „светлина“. Ако конструкцията на дисплейния модул го позволява, може да се замени само дисплея. В противен случай е необходима замяната на целия дисплейн модул на телефона.

За да може да се замени само дисплеят, сензорното стъкло не трябва да бъде залепено за дисплея с прозрачно лепило. Подмяната е възможна също така и ако в сензорното стъкло след повредата на модула няма мъртви зони и ивици.

За да се замени дисплеят, сервизният инженер разглобява телефона. Прекъсва дисплейния модул и го нагрява с помощта на специално оборудване, за да може да се отдели дисплея от сензорното стъкло. Освен това, защитното стъкло се тества с новия дисплей. Ако то е изправно, сервизният инженер залепва новия дисплей и сензорното стъкло с помощта на специална двустранно залепваща се лента и сглобява телефона.

Ако сензорният екран все пак има мъртви зони или ивици, ще трябва да се замени целият дисплейн модул. След окончателния монтаж, телефонът отново се проверява за правилна работоспособност. Ако всичко е наред, получавате SMS с известие, че ремонтът е изпълнен и телефонът Ви очаква напълно здрав.

Телефонът е залят с течност

Смяна на залят дисплей на телефонНе забравяйте, че простото забърсване на дисплея не е сто процентова гаранция, че ще го предпазите от попадане на течност в телефона. Дори и малко количество течност може да повреди дисплея на телефона.

След заливане телефонът трябва незабавно да се изключи, извади батерията и занесе в сервизен център. Залятото с течност устройство ще бъде подложено на диагностика в сервизния център GSMService24.

Ако дисплеят и сензорното стъкло не са залепени по цялата повърхност с прозрачно лепило, течността може да премине между тях или да мине под дисплея и да попадне върху платката. При първите етапи, симптоми на неизправност няма да се появят, но след това дисплеят постепенно ще престане да работи и ще изисква пълна подмяна на дисплейния модул. По-добре е да се замени само екрана, отколкото да се плаща за целия дисплейн модул.

Ако все пак сте рискували и не сте занесли телефона в Сервизния център, дисплеят ще започне да мига, а сензорът е възможно да спре да работи.

Също така, след заливане с течност, върху екрана може да се появят отблясъци. Обикновено, те могат да се видят на светъл фон. Факт е, че влагата попада под дисплея и впоследствие подсветката се разпределя неравномерно. Подмяната на отражателя в някои модели телефони е възможна, но в някои не.

Не е изключено агресивната течност да повреди и контактите на шлейфа на дисплея, а подмяната му е невъзможна. Добрата новина в случая е, че повреденият шлейф има вероятност да бъде възстановен. Това обаче крие риск след известно време този шлейф отново да се повреди. Така че в крайна сметка по-евтиното и по-логично решение е веднага да бъде заменен дисплеят.

Вертикални или хоризонтални ивици върху дисплея на телефона

Много често след падането на телефона се появяват хоризонтални или вертикални ивици. Това показва, че матрицата на дисплея е повредена.

Такива повреди възникват при силен страничен удар или при силен натиск върху екрана на телефона. Ако имате късмет при такъв случай защитното стъкло да остане непокътнато, то е необходима подмяна само на дисплея. Замяната само на матрицата обаче за съжаление не е възможна.

Дисплеят „изгаря“ от син, черен или бял цвят

Както и при залятия с течност телефон, такива симптоми показват повреда в шлейфа на дисплея.

Шлейфът може да се износи, но може и просто да се отдели от конектора. Замяната на дисплея се изисква само в случай на износен шлейф. Той може да се възстанови, но след тази процедура съществува вероятност да се наложи повторното връщане в сервизния център. По-изгодният вариант в този случай ще бъде дисплеят на телефона да бъде заменен, отколкото няколко пъти да заплащате за възстановяването на шлейфа.

Ако шлейфът се е извадил от контакта, то специалистът в сервизния център просто ще го свърже отново, като в този случай не се изисква замяна на дисплея.

Има маслено петно върху дисплея на телефона

Маслено петно на дисплеяДоста често клиентите на сервизния център GSMService24 стават собственици на китайски мобилни телефони с неправилно залепено сензорно стъкло. Ако сензорното стъкло е твърде близо до дисплея, телефонът може да покаже така нареченото „мазно петно“. Това произхожда в следствие на натиск или счупване на сензорното стъкло, залепено върху дисплея.

Неизправността се състои в това, че не е спазено разстоянието и/или височината на свързващата лента по периметъра на сензорното стъкло.

За бъде извършен ремонтът, трябва да се прекъсне връзката между сензорното стъкло и дисплея, да се отстрани старата лента и след това да се залепи стъклото с правилната лента.

На пръв поглед това изглежда проста процедура, но не е толкова лесно. Ако изберете погрешната лента, симптомите могат да се появят отново. Затова е по-добре веднъж да поверите тази дейност на професионалистите.

Обобщавайки по-горното ще Ви посъветваме да се грижите за дисплея на вашия телефон. Носете телефона си в калъф и не го излагайте под въздействието на влагата. Тогава няма да се изисква подмяната на дисплея.

Можете да зададете въпрос на сайта ни относно подмяната на дисплея за вашия модел телефон или да ни се обадите по всяко удобно за Вас време на посочените телефони за връзка. Вие ще получите изчерпателни отговори на всички ваши въпроси.

Всички налични в сервизния център GSMService24 компоненти им се предоставя гаранция за качество. Цялата работа се извършва в установения срок и на нея също се предоставя гаранция.

Ние обслужваме устройства от търговските марки Samsung, HTC, Nokia, Lenovo, LG, Apple, Sony, Fly, Prestigio, JIAYU, Sony Ericsson, Motorola, Acer, Huawei, THL, Alcatel, Asus, Sigma, Gsmart, Meizu, ZTE, Star, LG Nexus, Philips, Iphone и други.

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906
Възможност за изпращане с куриер от следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Стара Загора, Русе, Смолян, Разград, Силистра, Ловеч, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Видин, Габрово, Враца, Велико Търново, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Хасково, Перник, Шумен, Добрич, Сливен и други.
Наши услуги: