Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслюужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Големи отстъпки
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Nokia 6.1

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->
Nokia 6.1

Ремонт Nokia 6.1

Как се сменя стъклото на Nokia 6.1

Едно от най-честите повреди е напуканото стъкло. Ние използваме нашите смартфони всеки ден и не е изненадващо, че те често се повреждат или падат. Най-често това засяга най-крехката повърхност - предното стъкло. Нека разгледаме ситуациите, в които е възможно да смените само стъклото и да оставите оригиналния си дисплей и как се извършва тази процедура.

За да може да се замени само стъклото, трябва да бъдат изпълнени и трите условия:

 •    самият дисплей показва правилно картината, няма подчертани светлини, няма петна, няма ивици върху нея;
 •    сензорът реагира правилно на натискане на пръста по цялата повърхност;
 •    никога досега не сте сменяли дисплея и той е оригиналният.

Ако има дефекти на изображението, тогава същите дефекти ще останат след смяна на стъклото, затова трябва да няма никакви дефекти в изображението.

Стъпки за подмяна на стъкло

 1. Ще пропуснем разглобяването на телефона и ще пристъпим незабавно към самия процес. Преди започване на работа проверяваме функционирането на счупения дисплей. Ние в Gsmservice24.com използваме едно от най-скъпите устройства на пазара, за да покажем ефективността на работата на всеки етап.
 2. Изключваме счупения модул на дисплея и го поставяме на сепаратора. Сепараторът е специално устройство за равномерно нагряване на предната или задната повърхност на устройството.

Използваме професионален вакуум сепаратор: благодарение на използвания въздух, дисплеят равномерно прилепва плътно към нагревателната повърхност, което прави възможно по-ефективно разделяне на остатъците от стъкло от модула на дисплея.

 1. Някои дисплеи имат рамка, с която модулът на дисплея е монтиран вътре в телефона. Подготвителната работа е да се отървем от тази рамка. Също така внимателно отстранете остатъците от лепилото, върху което тази рамка е залепена за стъклото. За някои модели рамката липсва и можете веднага да преминете към следващата стъпка.
 2. Един от най-трудните етапи, изискващ много умения.

Докато дисплеят се загрява на сепаратора с лицето надолу, трябва да се притиска най-тънката метална нишка между стъклото и поляризиращият филм, който е залепен върху дисплея. Ако е повреден, изображението ще се покаже неправилно. След това внимателно се задържа струната под цялата повърхност на счупеното стъкло, освобождавайки дисплея от ненужни фрагменти. Професионалистите в Gsmservice24.com правят това ежедневно, затова може да сте спокойни, че вашият Nokia 6.1 е в сигурни ръце.

 1. Извършва се предишната операция 2-3 пъти, за да се отлепи напълно от дисплея. След което се вади дисплея от сепаратора, отстранявайки от него фрагментите от старото счупено стъкло.
 2. Напръсква се специален разтворител по цялата повърхност на дисплея, за да се омекоти останалия слой лепило. Оставя се 20 минути, за да подейства разтворителят. Внимателно се отстраняват остатъците от залепващия слой от цялата повърхност на дисплея. Сензорният екран се намира в горната част на дисплея: на съвременните телефони, сензорният екран прилича на тънък филм. Ако се надраска дисплея или натиснете малко по-силно в този момент, може да се счупи.
 3. Подготовка на дисплея за ламиниране. В специално устройство, наречено "ламинатор", залепваме нов слой лепило с дебелина десетки микрометра. Нанася се филм с основа от лепило върху стъклото, което се поставя на специална инсталация и и се слага  в ламинатора.
 4. Под стъклото винаги има въздушни мехурчета. Те са слабо разпознаваеми във видеото, но е невъзможно да се използва такава резервна част. За да отстраним мехурчетата, поставяме модула на дисплея в камера под налягане, където под налягане от няколко атмосфери, всички въздушни мехурчета излизат от рамката за 15 минути.
 5. Нанася се лепило върху новата рамка на дисплея около периметъра и го залепяме. Получаваме модул за дисплей, готов за инсталиране.
 6. Събираме смартфона, свързваме новия екран. Проверяваме сглобения телефон. Сензорният екран трябва да реагира на пръста ви по повърхността. Цветовете трябва да останат ярки и наситени. Не трябва да има ивици, петна, други дефекти.

Избърсваме готовия телефон с алкохолни кърпички, правим окончателно тестване след пълно сглобяване. Съветваме ви да поставите защитно стъкло, за да се предпазите от подобни ситуации в бъдеще.

Така процедираме в сервиза на Gsmservice24.com!

Потърсете ни и ще останете доволни!

Попитай за цена:

0897555597
Възможност за изпращане с куриер от следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Стара Загора, Русе, Смолян, Разград, Силистра, Ловеч, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Видин, Габрово, Враца, Велико Търново, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Хасково, Перник, Шумен, Добрич, Сливен и други.