Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслюужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Големи отстъпки
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Ремонт на BlackBerry Classic

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

BlackBerry Classic — GSMService24Ако имате проблем с BlackBerry Classic, апаратът има нужда от ремонт — обръщайте се към нашият сервизен център, който е специализиран в ремонтите на смартфоните BlackBerry.

BlackBerry Classic е създаден за тези, които са се отказали от BlackBerry 10 в полза на класическите устройства, базирани на BlackBerry OS. Classic съчетава в себе си голям дисплей с физическа клавиатура, мощност, лекота на работа и величествения стил на BlackBerry Bold.

След закупуване на BlackBerry Classic, потребителите често се обръщат към нашия сервизен център за да инсталираме българска клавиатура. В края на краищата, класическата клавиатура на апарата Classic — това е неговото основно преимущество и наличието на български букви на нея просто е необходимо.

Често причината за ремонта на BlackBerry Classic е повредения екран, тъй като той няма защитно покритие. Екранът на този смартфон е направен в едно цяло с тъчскрийна и по единично двата компонента не могат да се подменят.

Смяната на батерията, USB или HDMI конектора, камерата, високоговорителите — допълнителни поводи за ремонта на BlackBerry Classic. От естетически съображения потребителите сменят капака на батерията или панела на смартфона Classic.

Ние използваме само оригинални резервни части на BlackBerry Classic. Само при нас всички необходими за ремонтите резервни части са на склад. Ние ще извършим ремонта по-бързо, отколкото останалите. Често поправката се провежда на място, така че вие няма да се разделите с вашето устройство дори и за ден. Гаранцията — 6 месеца на всички видове ремонтни дейности.

Диагностика на BlackBerry Classic

Нашите специалисти са добре запознати с BlackBerry и могат да идентифицират всички видове проблеми.

BlackBerry Classic — това е технически сложно устройство и включва в себе си множество най-различни, свързани помежду си компоненти, при нарушаване функционалността (увреждане) на които, устройството ще престане да работи или ще възникват нарушения в работата му. Затова е много важно да се определи причината за неизправността, т.е. да се проведе диагностика.

По време на диагностиката на Classic се определя:

 • Причината за неизправността;
 • Възможните начини за решаване на проблемите (ремонта);
 • Необходимите резервни части за ремонта;
 • Разходите по ремонта;
 • Целесъобразност на ремонта;
 • Ориентировъчен срок на експлоатация на устройството, след ремонта.

Невинаги за поправката се налага физическо разглобяване на смартфона и замяна на части — неизправността на BlackBerry Classic може да бъде и чисто софтуерна, като например повреди в операционната система или прегряване, поради голям брой работещи в момента програми.

Сервизният център GSMService24 провежда диагностиката на BlackBerry Classic безплатно, ако се обърнете към нас с цел ремонт.

Ремонт на BlackBerry Classic и резервни части

С цените на услугите по ремонта на BlackBerry Classic и с техния пълен списък можете да се запознаете на страницата Ремонт и обслужване на BlackBerry. BlackBerry Classic е направен от качествени материали, така че за подмяната на елементите си струва да се използват само оригинални резервни части. Това е по-скъпо, но е единственото решение.

Ето и списъкът с ремонтните дейности, които според статистиката често интересуват собствениците на BlackBerry Classic

 1. Услугата инсталиране на българска клавиатура. BlackBerry Classic има страхотна физическа клавиатура и най-добрият начин за набиране на текст на български език — това е българската клавиатура. Върху платката на българската клавиатура за BlackBerry Classic често са добавени и функционални бутони, тракпад и микрофон.
 1. Замяна на екрана на BlackBerry Classic заедно с тъчскрийна. В този модел, LCD-екранът е неразделна част от тъчскрийна и подмяната на тези компоненти поотделно е невъзможна. За намаляване на вероятността от повреда на екрана, можете да използвате допълнително защитно фолио с високо качество.
 1. Защитно фолио за екран. При BlackBerry Classic големият екран няма защитно покритие. Едно нещастно падане и екрана трябва да се подмени. Трябва да се отбележи, че добрите защитни фолиа предпазват екрана не само от надраскване, но и от леки удари, а някои филми са специално предназначени за защита от механични въздействия.
 1. Подмяна на гласовия говорител. Ако не можете да чувате събеседника си по време на разговор, вероятно ще трябва да се смени гласовия високоговорител. За съжаление при Classic това се случва относително често — през отвора за високоговорителя лесно прониква течност.
 1. Подмяна на основната камера. По някаква странна причина при смартфоните Classic се среща брак — още в началото основната камера не работи или тя бързо се поврежда. Ако не успявате да включите камерата или не можете да направите ясна снимка, то може да се предположи, че камерата се нуждае от подмяна.

Настройка на BlackBerry Classic

BlackBerry Classic — чудесно многофункционално устройство, което може да бъде помощник на бизнеса или развлекателен център. Но за да започнете да работите с вашия смартфон Classic, трябва да направите някои настройки: прехвърляне на контактите си от миналото устройство, инсталиране на нова операционна система, набор от програми, конфигуриране на електронната поща и при желание синхронизиране с Outlook. В някои случаи BlackBerry Classic трябва да се отключи от конкретен оператора за работа с българските sim-карти, а в процеса на работата рядко се появяват софтуерни бъгове, които трябва да се отстраняват. Ето някои често срещани операции за BlackBerry Classic:

 • Обновяване на операционната система на BlackBerry (firmware);
 • Отключване на BlackBerry от оператор с помощта на код за отключване;
 • Прехвърляне на контакти от друго устройство към BlackBerry;
 • Настройка на синхронизацията на BlackBerry с MS Outlook;
 • Инсталиране на набор от програми за BlackBerry;
 • Възстановяване работоспособността на BlackBerry след повреда;
 • Качване на рингтонове за звънене, SMS и други сигнали за BlackBerry.

Цената за настройките на BlackBerry Classic зависи от обема на услугите, от които се нуждаете. В процеса на настройката можете да получите отговори на вашите въпроси за BlackBerry, за неговите възможности и съвети, които ще помогнат както на начинаещите, така и на напредналите потребители. Ще се запознаете с пълния списък от услуги по конфигурирането на BlackBerry Classic и ще разберете цените за Конфигуриране на BlackBerry.

Разглобяване на BlackBerry Classic

Внимание! Не препоръчваме разглобяването на BlackBerry Classic от потребителите, тъй като съществува висок риск от причиняване на необратими щети. За ремонта на устройството се обръщайте към специализиран сервизен център.

За да се разглоби BlackBerry Classic са необходими следните инструменти:

 • Отвертка тип Т5;
 • Отвертка тип +PH (кръстата);
 • Пластмасов инструмент за отлепване на детайлите;
 • Пинцети.

BlackBerry Classic е един от най-трудните за демонтаж устройства. Ако все пак решите да го разглобите самостоятелно:

С помощта на игла, извадете държачите на картата с памет и сим-картите.

Вземете пластмасовия инструмент и отстранете нужната част от корпуса, започвайки с една от страните.

За да развиете двата винта под U-cover-а, използвайте отвертката тип T5.

След като U-cover е свален, пристъпваме към задния капак на Classic.

За отстраняването на задния капак Ви препоръчваме да започнете отдолу.

Попитай за цена:

0897555597
Възможност за изпращане с куриер от следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Стара Загора, Русе, Смолян, Разград, Силистра, Ловеч, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Видин, Габрово, Враца, Велико Търново, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Хасково, Перник, Шумен, Добрич, Сливен и други.