Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслюужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Големи отстъпки
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Ремонтът на iPhone 13 стана още по-труден от този на предшествениците си. След всяко пускане на нови модели iPhone, iFixit разглобява ги, за да оцени степента на тяхната пригодност за ремонт. По отношение на ремонта на iPhone 13, тази година е по-интересна – Apple пренареди компонентите, за да намали размера на вдлъбнатината на рамката, необходима за правилното функциониране на Face ID.

iFixit даде оценка за ремонт 5 от 10 точки — най-лошият резултат в историята на iPhone. Това се обяснява с две неща. Първо, Apple създаде тясна връзка между хардуера и софтуера, което значително усложнява задачата на техниците. Второ, производителят упорито използва много винтове с различни размери и форми, които изискват специфично оборудване.

Разликите в устройството от последните две поколения са налице. Предната камера е отляво, прожекторът и инфрачервената камера са отдясно, а високоговорителят се е преместил по-близо до рамката. Дебелината на новия iPhone 13 стана с 0,25 мм по-голяма. Благодарение на това и актуализираното вътрешно окомплектоване, iPhone 13 има по-голяма батерия. Apple казва, че автономността на смартфоните в зависимост от модела се е увеличила с 1,5 – 2,5 часа.

Замяна на стъкло на iPhone 13

Въпреки че Apple използва закалени стъкла за предния панел, те далеч не винаги издържат на удари върху твърда повърхност в резултат на падане. Ето защо, напуканото стъкло на екрана е едно от най-честите счупвания. Имайте предвид, че за смяна на дисплея на iPhone 13 цената е много висока. Ако матрицата не е повредена в резултат на падането, препоръчваме залепване на ново стъкло, което е доста по-евтино.

GSM Сервиз 24 използва професионално оборудване, което позволява тази процедура да се извърши възможно най-качествено и без риск от увреждане на матрицата.

Замяна на дисплея на iPhone 13

Подмяна на екрана на iPhone 13 обикновено се изисква в резултат на механични повреди, ако дисплеят е спрял да работи или картината има дефекти. Особеността на ремонта на дисплея на този модел е обвързана с функцията за отключване Face ID, което затруднява поправката. Всяка смяна на дисплея премахва възможността за Face ID, тъй като се оказва серийно заключен към телефона.

Замяна на задното стъкло на iPhone 13

Задният панел на iPhone 13, както при предишните модели, е изработен от стъкло. Това дава на смартфона изтънчен външен вид. Ако обаче телефонът се използва без калъф, то при падане върху твърда повърхност появата на пукнатини е неизбежна. Не препоръчваме да използвате смартфон с напукан заден панел, тъй като влагата и прахът ще влязат вътре, което с течение на времето ще доведе до още по-сериозни повреди. На iPhone 13 замяната на задното стъкло е значително по-евтина от другите видове ремонти.

В резултат на тежки повреди може да се наложи не само да се замени задното стъкло на iPhone 13, но и целият корпус. Специалистите на GSMService24 също ще се справят с тази задача, като върнат на вашия смартфон вида на новото устройство.

Понякога, когато устройството падне, задният панел остава цял и само стъклото на камерата се спуква. В този случай нашите специалисти могат да сменят само стъклото на камерата.