Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслюужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Големи отстъпки
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

iPhone 12

С пускането на линията iPhone 12, в много потребители възникна въпросът, дали тези апарати ще подлежат на ремонт и до каква степен, особено когато става дума за намеса от страничен сервиз. По-долу ще се опитаме да разберем, дали това е възможно и в кои случаи.

Може ли да се ремонтира iPhone 12

Много собственици на смартфоните Айфон знаят, че Apple не харесва страничните сервизни центрове, които не са оторизирани от самата компания, да поправят нейните смартфони. Поради това, с всеки следващ модел, компанията от Купертино, в конструктивно отношение, добавя различни препятствия, които затрудняват ремонта на фирмените телефони. Същата е ситуацията и с iPhone 12, където този път е на прицел трудността по подмяната на модула на камерата.

От сайта iFixit са провели тест за ремонтопригодност на Apple iPhone 12 и са установили, че след подмяната на модула на камерата, тя не сработва веднага. Тоест, необходим е допълнителен софтуерен флаш. Софтуерът се казва System Configuration и е разработка на Apple. С него разполагат само оторизираните от компанията сервизни центрове. От iFixit са установили, че без допълнителния флаш, камерата работи, но не с пълната си функционалност.

Може ли да се сменя дисплеят

Установено е, че за отстраняването на дисплейния модул на iPhone 12, оторизираните сервизи на Apple използват нов инструмент за нагряване, който позволява отделянето на модула от корпуса. Разбира се, този инструмент е създаден от американската компания и той е достъпен само за фирмените центрове. Съществуват мнения, че използването на по-здраво лепило и подходящ инструмент за неговото размекване е провокирано от необходимостта да се увеличи водоустойчивостта на модела, но това е още една бариера в борбата на купертинци срещу страничните сервизи и ремонта на фирмените устройства.

Кои са основните и най-чести повреди

Съществува списък с най-честите повреди, които възникват в iPhone 12:

  • Спонтанно изключване или рестартиране;

  • Невъзможност за включване;

  • Счупено стъкло на дисплея, повреден корпус;

  • Липса на цял или частичен образ на екрана;

  • Върху картината се появяват хоризонтални или вертикални ивици;

  • Сензорът на дисплея не реагира на командите или не работи правилно.

Която и от неизправностите да възникне, важно е да не предприемате ремонтни дейности в домашни условия, а да поверите тази задача на специализиран сервиз, като GSMService24. Така, Вие ще спестите значителна сума, в сравнение с допълнителните повреди, които има вероятност да нанесете, ако нямате подходящи инструменти и познания за извършване на сервизиране.