Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслюужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Големи отстъпки
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Ремонт на Sony Xperia Z3 Compact

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

Sony Xperia Tablet Z3 Compact — GSMService24Първите и най-нови таблети на Sony имаха диагонал от 10 инча, но на пазара на таблетите, за да диктуват своите условия, японската компания преразгледа някои моменти в новите си устройства. Sony Xperia Tablet Z3 Compact е направен от пластмаса, а задната част на корпуса е направена от soft-touch материал, който представлява мека и приятна на допир пластмаса. Апаратът е с диагонал от 8 инча, много е лек – 270 грама, а потребителят може да използва устройството като телефон, което е много правилно решение, заместващо две отделни устройства.

Технически характеристики на таблета Sony Xperia Tablet Z3 Compact: диагонал на екрана от 8 инча с резолюция 1920×1200 точки, 283 пиксела на инч; четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 801 с честота 2500 Mhz, видеопроцесор Adreno 330, вътрешна памет от 16GB, 3GB RAM; основна 8Мп камера, предна 2.1-Мегапикселова камера, капацитет на батерията 4500мАч; операционна система Android 4.4 (стокова версия); устройството е снабдено с всички достъпни функции за безжична комуникация; размерите на устройството са 213x124x6.4 мм при тегло 270 грама.

Подмяна на дисплея заедно със сензорното стъкло на Sony Xperia Tablet Z3 Compact

Екранът на таблета xperia tablet z3 compact е с диагонал осем инча и разбира се за защита на екрана и външния вид на корпуса се изисква оригиналния калъф SCR28. При такъв диагонал на таблета, падането дори и от малка височина може да доведе до увреждане на дисплейния модул на sony xperia tablet z3 compact. Стъклото на таблета tablet z3 compact е свръхздраво, но дори и то не е защитено от надраскване, от което го спасява защитното фолио. Ако на екрана липсва защитно екранно фолио, той ще се покрие с драскотини, а полирането на стъклото на sony xperia tablet z3 compact е невъзможно. Счупването на дисплейния модул може да изглежда по различен начин – паяжина по стъклото; пукнатини в стъклото; бели пиксели по екрана и екранът не показва картина на sony xperia tablet. Подмяната на стъклото с екрана на sony xperia tablet z3 се извършва в рамките на един ден, а работата по смяната на счупеното стъкло се извършва с прилагане на всички технологични норми.

Подмяна на конектора за зареждане на Sony Xperia Tablet Z3 Compact

За разлика от мобилните устройства, в таблета sony xperia tablet z3 compact има два порта за зареждане. Единият конектор за зареждане се нарича магнитен, чрез който таблета може да се зарежда с помощта на магнитно зарядно или стойка, но чрез този конектор, устройството не може да се синхронизирате с Вашия компютър. Чрез втория и основен USB-конектор за зареждане, sony xperia tablet z3 може да се зарежда и синхронизира. При честа и невнимателна експлоатация на usb-конектора, той може да се повреди от естествено износване на елемента и в последствие да се наложи да прибегнете към сервизния център GSMService24 за помощ. Всяко увреждане на конектора включва подмяна на конектора на xperia tablet z3 compact.

Подмяна на високоговорителя на Sony Xperia Tablet Z3 Compact

Таблетът е снабден с два високоговорителя: горен и долен. Акустичният блок (ушният високоговорител) на sony xperia tablet z3 се намира в горната част на таблета, който може да възпроизвежда музика и гласа на събеседника, в зависимост от функциите, които той трябва да изпълни. Долният говорител е отговорен за възпроизвеждане на музиката и работи в тандем с горния високоговорител. Устройството е с клас на защита IP65/68. Високоговорителите, макар и да работят по двойки, ако само един високоговорител на sony xperia tablet z3 compact се повреди, то вторият говорител няма да спре да работи. Високоговорителите работят по Sony 3D Surround Sound технологията, а в устройството също така е инсталиран и софтуер, който нормализира звука – Clear Audio+. Всеки говорител на sony xperia tablet z3 може да се подмени в рамките на няколко часа.

Замяна на антената на Sony Xperia Tablet Z3 Compact (GSM антена, GPS антена, NFC антена)

Естествено, таблетът е технически сложно устройство, което е оборудвано с различни антени, увеличаващи различни сигнали. Всяка антена е отговорна за усилването на сигнала на своя диапазон. GSM-антената например увеличава сигнала на клетъчната мрежа, а при повреда на gsm антената на sony xperia tablet z3, сигналът на мобилните мрежи ще бъде неустойчив (ще се губи). GPS на таблета показва Вашето местоположение, но за това се изисква връзка с интернет, а ако разбира се не сте изтеглили карта на таблета. За тестването на gps има специални програми, но ако програмата не намира спътници, то тогава устройството трябва да се занесе в сервизен център за диагностика и последваща подмяна на gps антената.

В таблета е инсталирана и NFC антена (най-близката безконтактна връзка), която позволява обмен на данни на разстояние 10см. NFC антената се подменя за около 30 минути при наличие на съответните части.

Замяна на акумулатора на Sony Xperia Tablet Z3 Compact

Таблетът трябва да работи по 13 часа в режим на гледане на видео, но това са характеристиките, които все още трябва да се проверят, а капацитета на батерията на sony xperia tablet z3 compact е 4500mah. Препоръчва се зареждане на таблета само тогава, когато зарядът му е към най-ниското ниво, а също така не е необходимо таблета да се зарежда постоянно, тъй като това само ще навреди на батерията на xperia tablet z3 compact. Неизправността на батерията може да не се определи веднага, т. к. симптома може да бъде явен, т.е. периодично устройството може произволно да се самоизключва, рестартира, да работи само от мрежата.

Обновяване/Възстановяване на фърмуера на Sony Xperia Tablet Z3 Compact

GSMService24 извършва софтуерни ремонти на sony xperia tablet z3 compact. Актуализацията на фърмуера до последната достъпна версия се извършва в рамките на деня на обръщение към сервиза, а също така се извършва и възстановяване на устройството, след неуспешен рефлаш (времето на ремонта зависи от сложността на дефекта). Гаранция на този вид ремонт не се прилага.

Подмяна на корпуса на Sony Xperia Tablet Z3 Compact

За голямо щастие на сервизните специалисти, демонтажът на таблета sony xperia tablet z3 compact започва от задния панел, за разлика от предишната версия на таблета z2, който се разглобява през предната част, т.е. необходимо е да се свали дисплейния модул на sony xperia tablet z2 и едва след това вече може да се стигне до останалите елементи на таблета. Освен задния панел на таблета, в устройството може да се подменят и страничните части, usb и sim. Времето за изпълнение на работата е 1 час.

Сервизният център също така изпълнява и следните услуги:

  • Подмяна на sim-четеца на sony xperia tablet z3 compact;
  • Подмяна на карт-рийдъра на sony xperia tablet z3 compact;
  • Подмяна на вибромотора на таблета sony xperia tablet z3 compact;
  • Смяна на шлейфа на sony xperia tablet z3 compact;
  • Подмяна на камерата на sony xperia tablet z3 compact.

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906
Възможност за изпращане с куриер от следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Стара Загора, Русе, Смолян, Разград, Силистра, Ловеч, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Видин, Габрово, Враца, Велико Търново, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Хасково, Перник, Шумен, Добрич, Сливен и други.