Доставка с куриер
ДОСТАВКА С КУРИЕР
до цяла България
Отлично обслужване
ТОП ОБСЛУЖВАНЕ
и гарантирано качество
Супер цени за ремонт
СУПЕР ЦЕНИ
за ремонт на всякакви устойства

Ремонт на Samsung Galaxy S4

Вземи 5% отстъпка!
Разбери как тук ->

samsung galaxy s4 Samsung Galaxy S4 – това е смартфон, оборудван с 5″ екран и резолюция от 1920×1080 пиксела, защитен с Corning Gorilla Glass 3 покритие. Някои версии поддържат работа с две SIM-карти от типа Micro-SIM. Той тежи 130 грама и е с размери 136x69x7 мм. Тук се използва процесорът Samsung Exynos 5 Octa 5410 с тактова честота от 1,6 GHz и графично ядро PowerVR SGX544MP2. Основната камера е 13MP (4128 х 3096 пиксела), а предната 2MP. Паметта: 2 GB RAM, 64 GB, 32 GB, 16 GB вградена памет с поддръжка на microSD карти памет. Капацитетът на батерията е 2600 мАч, а допълнителните възможности: FM-радио, GPS-навигатор, сензор за близост, светлинен сензор, електронен компас, NFC модул.

За проблемите, които не са изброени по-долу, моля свържете се с нашите мениджъри, а също така имате възможност да комуникирате и директно с инженер за правилна отдалечена диагностика и определяне на цената за ремонта. Някои проблеми могат да бъдат решени и без да донасяте устройството си при нас.

Ремонт на Samsung Galaxy S4 I9500

Свръхмощният флагман Samsung Galaxy S4 има поразителни технологични възможности.

Екранът на Galaxy S4 е 5-инчов и е с леко превъзходство над предишната версия, но размерите му са се променили и то е станало по-тънко 136,6 х 69,8 мм и по-леко – 130 гр. Корпусът на смартфона е направен от пластмаса, което е характерно за телефоните на Samsung, но компанията малко ни изненада, тъй като задния капак е изработен от поликарбонат, а този материал е по-износоустойчив и приятен на допир.

Производителността му е просто невероятна – 8 Exynos ядра на 1,6 GHz или 4 ядра от Qualcomm на 1,9 GHz, 2GB оперативна памет. Може да се каже, че всеки би искал да види как работи този технологичен звяр.

В Samsung Galaxy S4 е използвана 13Mp камера и предна 2MP, а качеството на снимките може да се провери при използване на му или в ревютата в глобалната мрежа.

Сега обаче стигаме до момента, в който трябва да ви запознаем с ремонтните услуги, които се предлагат в нашия сервизен център и какви поправки ще бъдат извършени на него Ви ако то се развали.

Подмяната на дисплея и сензорното стъкло

Типичното за комуникатора е това, че при повреда на стъклото или дисплея трябва да се подмени целият дисплейн модул. Сензорното стъкло (тъчскрийна) е с диагонал от 5 инча и дебелина приблизително около 0.2 мм. При значително падане, стъклото ще се покрие с пукнатини, въпреки, че производителя позиционира стъклото Gorilla Glass като свръх здраво и не надраскващо се – това не е точно така … То (стъклото) се надрасква и чупи, като в същото време смартфона може да продължи да функционира напълно нормално, но ще трябва да се замени целият дисплейн модул . Припомняме ви, че напуканото стъкло може да е опасно за човека, който използва то, тъй като ръбовете на стъклото могат да Ви порежат (ръце, бузи по време на разговор), след което раната лесно може да се инфектира, защото между стъклените пукнатини може да се намира цялата Менделеева таблица.

Бихме искали да обърнем внимание на собствениците на „сивия“ телефон, че ако телефонът е с индекса I9505 – дисплейният модул от I9500 няма да работи, но в нашите сервизни центрове винаги имаме в наличност резервни части и за този модел!

Подмяна на ушния високоговорител

Ушният високоговорител възпроизвежда гласа на събеседника. Този високоговорител се намира в горната част на лицея панел и е скрит зад защитна мрежичка. Необходимо е да знаете, че има определени правила за да не се повреди ушния високоговорител: не използвайте устройството във влажна среда, не го подлагайте на механични въздействия и т.н. При подмяната на този елемент, задължително се извършва и почистване на вътрешността на всички звукови канали от естествени замърсители. Нашият сервизен център извършва подмяна на говорителя в кратки срокове, а цената на подмяната винаги е по-ниска от пазарната.

Ремонт на полифоничния високоговорител

Полифоничният говорител е в акустичен блок, т.е. подменя се заедно с корпусната му част. Полифоничният говорител възпроизвежда външните звуци: музиката, системните звуци и т.н. Основните симптоми за неизправност на акустичния блок: хрипове, възпроизвежданите звуци са прекалено тихи, звукът прекъсва, изобщо не работи.

Подмяната на акустичния блок се извършва за около 30-40 минути. Налични са всички цветови варианти на акустичния блок.

Подмяна конектора за зареждане/синхронизация

USB-конекторът е основният комуникационен елемент, свързващ го с компютъра, а чрез него се извършва и зареждането и синхронизацията на устройството с компютъра. Гнездото за зареждане на Galaxy I9500 се намира върху подложка заедно с цифровия микрофон, така че при един ремонт се поставят цели два компонента. Микрофонът възпроизвежда гласа на собственика на устройството по време на разговор. Смартфонът, както и всички съвременни телефони, е оборудван с цифров микрофон, който позволява по-отчетливо и чисто възпроизвеждане на гласа.

Повредата на подложката може да възникне най-често по невнимание: неправилно поставен шнур при зареждане, попадане на течност, естествено износване на USB-конектора, като в този случай се чува шум по време на разговор, а е възможно и гласа на обаждащия да не се чува. Замяната на тази подложка премахва всички описани по-горе неизправности, а качеството на работата е гарантирано.

Подмяна на подложката със сим-рийдъра и карт-рийдъра

Sim-четецът чете SIM-картата в апарата, а при повреда на този четец, устройство трудно може да се нарече телефон, тъй като той няма да „вижда“ СИМ-картата и затова ще можете да се обадите само на 112 (службите за спешна помощ). Също така трябва да се прави разлика между това, когато няма мрежа или не се разпознава SIM-картата, тъй като това са различни повреди и съответно ремонтите им се различават. Карт-рийдърът чете картата с памет и позволява да се увеличи обемът на вътрешната памет. При повреда на подложката, устройството не вижда SIM-картата и т.н. При повреда на някой от четците, ще бъде подменена подложката със сим-ридъра и карт-ридъра в Samsung I9500. Ремонтът в този случай не отнема много време – само 10-15 минути, за което време можете да изпиете чаша чай или кафе и устройството Ви вече ще бъде готово.

Софтуерен ъпдейт

От момента на дебюта на устройството, то работи под управлението на Android във версия 4.2.1, но при първото включване на смартфона, обикновено той ви подканва да обновите версията на мобилната платформа до 4.2.2. Можете и самостоятелно да я ъпгрейднете, но трябва да имате предвид, че ако сте закупили устройството извън България – тогава най-вероятно след актуализацията ще загубите българския език и ще се появят някои други софтуерни затруднения. Те може да се изразяват в „увисване“ на системата, проблеми с работата в GSM-мрежите и много други. Ако устройството ви работи нормално не е необходимо обновяване на софтуера – ние не ви препоръчваме да го правите или така да се каже „не бива да се месим в работата на техниката“. Компанията Gsmservice24.com извършва софтуерни ремонти на Samsung Galaxy S4 с всякаква сложност.

Подмяна корпуса

Смартфонът, в който се налага подмяна на дисплейния модул, заедно с дисплея се подменя стъклото и основата, а от корпусните елементи се заменят само две части: задната част на корпуса и капака на батерията. Към момента са достъпни за подмяна само два цвята: черен и бял, но в бъдеще цветовата гама ще се разширява. След известно време ще има и други цветове – не можем да кажем кога със сигурност, тъй като това зависи от производителя, а за плановете си той не ни известява. Затова е необходимо да позвъните на някои от посочените телефони за уточнение на вашия „цвят“. Ако в локалния ни склад не разполагаме с нужния цвят или в рамките на 3-5 работни дни не получим нужния „цвят“, то ние ще го поръчаме за Вашия S4.

Наши услуги:

Попитай за цена:

0877 518 599 | 0892 915 906
Възможност за изпращане с куриер от следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Стара Загора, Русе, Смолян, Разград, Силистра, Ловеч, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Видин, Габрово, Враца, Велико Търново, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Хасково, Перник, Шумен, Добрич, Сливен и други.